Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uzmanı: Kripto Para Piyasasında ‘Yapay Düşüşler’ Yaşanabilir

Blockchain sektöründeki risk sermayecilerinden olan Spences Bogart, hedge fonlarının içinde oldukları lock up sürecinin bitmesine az bir süre kalmışken kripto para piyasasında ‘yapay fiyatlar’ görülebileceğini düşünüyor.

Bu haftanın başlarında Bitcoin’in yıl sonunda 10 bin dolar olacağı gibi iddialı bir yorum yapmış olan Bogart, piyasaların düşüşe geçmesine neden olabilecek ‘zoraki satışlar’ hakkında yatırımcıları uyardı.

Konu hakkında CNBC’ye röportaj veren Bogart: “2017 yılının yazına, kripto para fiyatlarında artış yaşandığı dönemlere dönecek olursak yeni oluşmuş 100, 200, belki de 300 kripto para bazlı hedge fonu vardı” dedi ve şöyle ekledi:

“Müşteriler diyorlar ki ‘ben bu fondan çıkmak istiyorum.’ Bu da yeni ortaya çıkan bu fonların zoraki satış yapmalarına neden oluyor. Bu yüzden fiyatlarda yapay bir düşüş görülebileceğini düşünüyorum.”

Pazar günü 5 bin 800 dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin kendini o seviyenin üstüne çıkarmayı başarmıştı.

Bogart’ın yorumlarına göre geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatında artış yaşanırken ortaya yüzlerce yeni hedge fonu çıktı ve bu fonlar şu anda piyasayı olumsuz etkileyebilirler. Şunu da belirtmek gerekiyor ki Bogart yaşanacak düşüşün uzun vadeli olacağını düşünmüyor. Hatta aksine, kendisi bu düşüşün hem yapay hem de geçici olacağı kanaatinde. Bogart bunların yanı sıra şöyle bir yorum yaptı:

“Fiyatların düşmesini bekleyen pek çok kişi önünde sonunda şu anki fiyatlardan daha yüksek bir fiyata satın alım yapacaklar. O yüzden bence doğru zamanı yakalamaya çalışmak yerine piyasaya düzenli olarak giriş-çıkış yapmak daha doğru bir seçim olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment