Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar BitMEX’ten Kaçmaya Başladılar

Kripto para borsalarından BitMEX‘ten son zamanlarda çıkan toplam para miktarı, giren toplam para miktarından çok daha fazla. Çeşitli kaynaklara göre bu iki sayı arasındaki fark, kripto para yatırımcılarının BitMEX’ten kaçmaya başladıklarını gösteriyor.

ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) bundan çok kısa bir süre önce BitMEX ile ilgili bir soruşturma başlamıştı. Bu soruşturmanın başlamasıyla birlikte BitMEX kullanıcıları platformu terk etmeye başladılar.

TokenAnalyst tarafından paylaşılan veriler BitMEX’e son yirmi dört saat içerisinde 12 milyon dolar para girdiğini gösteriyor. Aynı zaman dilimi içerisinde platformdan çıkan para ise 83 milyon dolar değerinde.

Kripto para sektöründe bunun gibi olaylara, girdinin çıktıdan çok daha az olduğu durumlara daha önce de rastlanmıştı. Ancak BitMEX’in bu kadar dikkat çekmesinin sebebi BitMEX’in bunu yalnızca bir-iki kez değil birkaç farklı kez yaşamış olması.

Yatırımcılar Kaçıyor

Kripto para topluluğundaki bazı isimler, BitMEX kullanıcılarının platformdan kaçmaya başladıklarını öne sürüyorlar. Soruşturma sonucunda alınabilecek herhangi bir yaptırım kararından etkilenmek istemeyen yatırımcılar şimdiden paralarını BitMEX’ten çekmeye başladılar.

Bazı uzmanlar ise paniğe kapılmaya gerek olmadığını, bu durumun son derece normal olduğunu düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment