Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılarına İnanılmaz Günler Yaşatan IOTA, Büyük Bir Düşüş Gösterdi

Microsoft, Fujitsu ve IOTA

MIOTA fiyatı yani IOTA platformunun kripto parası bu hafta çok büyük değer kazandı ve toplam piyasa değerinde Ripple’ı geride bırakarak 4. sıraya yerleşti. Fiyattaki bu patlama Microsoft, Fujitsu ve diğer şirketler arasındaki bir kurumlar arası bilgi alışverişi anlaşmasından sonra gerçekleşti.

Artış 2 Aralıkta fiyat 1.50$‘dayken başladı ancak asıl yükseliş sonraki 48 saat içinde gerçekleşti. Üssel bir şekilde artan fiyat dün 5,5 $dan işlem görüyordu. Bugün ise %30’dan fazla düşüş ile 3,5 $ civarlarında seyretmekte.

Her ne kadar kripto para piyasasın hareketliliğine alışık olsak da IOTA’nın zirveye çıkış hızı kripto para yatırımcılarını şaşırtmıştı. Bu şekilde bir “düzeltme”nin olması bir çok tecrübeli yatırımcı tarafından bekleniyordu. Elbette ki ilerleyen günlerde nelerle karşılaşırız bilinmez.

7 Aralık IOTA Aylık Grafik
7 Aralık IOTA Aylık Grafik

Blockchain’in Ötesinde?

IOTA “Karmaşık” (Tangle) sistemiyle ünlü: Birbirine bağlı düğümlerin (node) işlem kayıtlarını hem yarattığı hem de doğruladığı bir platform. Bunun anlamı bütün işlem hareketlerinin hem güvenli hem değişmez ve en önemlisi ücretsiz olması.

Bu sistem işlemleri tamamen ücretsiz yapabiliyor. İşletmeler arasındaki bilgi için yapılan mikroödemeler geleneksel Blockchain teknolojisi tarafından yürütülemeyeceğinden IOTA, bilgi endüstrisi için çok ideal bir seçenek. Ölçeklenebilir ücretsiz işlem hareketlerine duyulan ihtiyaç arttıkça bu teknolojiye duyulan ilgi de artacak gibi görünüyor.


Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment