Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tek Günde 2 Bin 500 Dolar Artışla 14 Bin Dolar Oldu

Bitcoin 14 bin $ sınırını da aştı. Yalnızca bir günde 2 bin 500 $ artış yaşayan Bitcoin 14 bin 400 $ sınırına kadar dayandı. Bitcoin’in bir günde 2 bin 500 $ civarında artış yaşaması, tarihinde bir günde yaşadığı en büyük artış oldu. Yaşanan artışın ne kadar büyük olduğunu açıklamak için şu örneği verelim: Bitcoin’in 2013’teki en yüksek değeri bin 100 $ civarındaydı. Yani Bitcoin bugün bundan yalnızca 4 sene önceki fiyatının iki katını, bir günde kazandı.

Vadeli İşlemlerin Etkisi

Bitcoin fiyatındaki artışın sebebi CBOE’nin yapacağı Bitcoin vadeli işlemlerinin birkaç gün içinde başlayacak olması olabilir. CBOE’nin vadeli işlemleri 10 Aralık Pazar günü başlayacak ve CBOE’nin ardından CME de 18 Aralık’ta aynı işlemlere başlayacak. NASDAQ 2018 için Bitcoin vadeli işlem ticaretine başlamayı planlıyor ve Japonya’daki Tokyo Finans Borsası da yakın zamanda vadeli işlemlere başlayacak.

Bloomberg’de yapılan habere göre TD Ameritrade ve Ally Invest gibi aracı kurumlar da müşterilerine Bitcoin vadeli işlemleri sunacaklar. Hatta CEO Jamie Dimon’ın dijital parayla ilgili yaptığı yorumlara rağmen JP Morgan Chase dahi bu şirketlerin arasına katılabilir.

GDAX Zirveyi Çekiyor

Coinbase’in dijital para borsası GDAX tüm bu artışın zirvesinde yer alıyor. Diğer Batılı Bitcoin borsalarıyla kıyaslandığında GDAX’taki fiyat yaklaşık 500 $ daha fazla. Bu durumun en muhtemel sebebi Coinbase’in sektöre dahil olan yeni yatırımcıların Bitcoin alması için en kolay yol olması. Genelde eğer bir artışta zirveyi GDAX çekiyorsa bu, yeni “perakende” yatırımcıların piyasa dahil olduğu ve artışa sebep olduğu anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment