Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Büyük Opsiyon Borsası 10 Aralık’ta Bitcoin’i Listeleyecek

Yıllık yaklaşık 1.28 milyar kontratlık ticaret hacmiyle ABD’nin en büyük opsiyon borsası olan Chicago Opsiyon Borsası (CBOE), 10 Aralık 17:00 CT’de Bitcoin vadeli işlemlerine başlayacak.

CBOE Küresel Piyasalar CEO’su Ed Tilly:

“Bitcoin’in topladığı eşi benzeri görülmemiş ilgiyi göz önünde bulundurursak yatırımcılara görüşlerini belli edebilecekleri ticaret araçları sunmamız çok önemli. Bitcoin piyasasında adalet ve likidite sağlamaya odaklıyız. Bunu desteklemek adına başlangıçta XBT vadeli işlemlerini ücretsiz sunacağız.”

Likiditede Artış

Geçtiğimiz ay Dünya’nın en büyük Bitcoin borsası ve cüzdan platformu olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, en az 10 milyar $ değerindeki kurumsal paranın Bitcoin’e ve kripto paralara yatırılmak üzere beklediğini açıklamıştı. Armstrong:

“Bazı tahminlere göre günümüzde dijital paraya yatırılmak üzereye kenarda bekleyen 10 milyar $ kurumsal para var. Bu kurumlarla konuştuğumuzda bize, fonlarını güvenle saklayacağına güvendikleri bir dijital para bekçisinin ortaya çıkmasını beklediklerini söylüyorlar.”

CBOE ve CME Group’un sırasıyla 10 Aralık ve 18 Aralık tarihlerine planlanmış Bitcoin vadeli işlemleriyle birlikte büyük çaplı kurumsal ve perakende yatırımcıların güvenebilecekleri güçlü bir platform ve altyapı olmuş olacak.

Geçtiğimiz yıl boyunca Bitcoin’in piyasa değeri bir milyar dolardan daha düşük bir değerden 195 milyar $’a kadar yükseldi. Hem de bunu büyük çaplı kurumsal yatırımcılar, perakende yatırımcılar, hedge fonları ve yatırım firmaları henüz piyasaya girmemişken başardı. Eğer ki Armstrong haklıysa on milyarlarca doların piyasaya girmesi Bitcoin’in fiyatını büyük ölçüde yukarı taşıyabilir. Kurumsal yatırımcılarla birlikte, paralarını geleneksel varlıklarda saklayan yatırımcılar da yeni Bitcoin yatırımcıları haline gelebilir. Bitcoin’in fiyatının gerçekten inanılmaz bir yükselme potansiyeli bulunuyor. Tıpkı milyarder Mike Novogratz’in tahmini gibi.

Ancak belirtmek gerekir ki likiditesi yüksek, düzenlenmiş vadeli işlem piyasaları büyük çaplı kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i açığa satmasını çok daha kolay hale getirecek. Sözleşmeler nakdi uzlaşmalı olsa da büyük vadeli işlem tacirleri piyasanın üstüne kurulduğu destek varlıkların gidişatını değiştirebilir. Vadeli işlem piyasalarının açılmasıyla birlikte Bitcoin fiyatının düşme ihtimali de bulunuyor.

CBOE Gemini ile İş Birliğinde

CBOE Bitcoin vadeli işlem ticaretlerini Winklevoss ikizlerince işletilen ABD merkezli yasal olarak düzenlenmiş Bitcoin ve kripto para borsası Gemini ile yaptığı önemli ortaklık ile birlikte başlatacak.

Gemini CEO’su Tyler Winklevoss şirketin geleneksel finans piyasasındaki yatırımcılara uygun altyapıyı oluşturmak için yıllarca çalıştığını ve düzenlenmiş bir Bitcoin türevleri piyasası geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Winklewoss şu yorumda bulundu:

“Düzenlenmiş bir Bitcoin türevleri piyasası geliştirmek daha geniş olan dijital para piyasasını geliştirmek adına atılabilecek mantıklı ve önemli bir adım. Dijital para piyasasını geliştirmeye elverişli bir altyapı kurmak için yıllardır çalışıyoruz ve bugünün haberleri, adeta bir dönüm noktası.”

CBOE ve CME’nin Bitcoin vadeli işlem ticaretlerine başlamalarıyla birlikte yönetimi altında 100 milyar $’dan fazla fon bulunduran Man Group gibi hedge fonları da Bitcoin ticaretine başlayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment