Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yazılım Devi SAP Kendi Blockchain Platformunu Çıkartıyor

Çok uluslu yazılım devi SAP şirketlerin blockchain temelli uygulama geliştirebilmesini sağlayacak bir bulut platformunu piyasaya sürdü.

Çarşamba günkü bir SAP etkinliğinde duyurulan bu haberde, bulut tabanlı çözümün kurumlara, SAP’ın katkıda bulunan temel kurumlardan olduğu ve Linux Foundation tarafından çıkartılmış bir blockchain platformu olan Hyperledger Fabric gibi blockchain sisteminin üzerinde işletmelerin kendi uygulamalarını kurabilecekleri bir çerçeve yaratmayı amaçlıyor.

Şirket, yaptığı açıklamada, tedarik zinciri, üretim, nakliye, gıda ve ilaç sektörü gibi çeşitli endüstrilerde blockchain uygulamalarını test eden Blockchain Co-Innovation Initiative bünyesinde 65 şirket ile çalıştıktan sonra çalışmanın resmi olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Geçen ay içerisinde aynı şirketin ABD‘li sosis üreticisi Johnsonville’in yanı sıra Naturipe Farms ve Maple Leaf  isimli firmalarla sahip oldukları Tarladan Tüketiciye programları kapsamında tedarik zinciri içerisinde gıda ürünlerinin kökenini ve transfer süreçlerini takip etmeyi amaçlayan bir proje için çalıştığını bildirmiştik.

Bu çalışma daha önce Microsoft, IBM ve Çin‘in devlerinden Baidu ve Tencent tarafından yapılan çalışmalara benzer bir özellik taşıyıp SAP’ın blockchain konusunda iddialı olduğunu göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment