Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bir Dolandırıcılık Skandalı: XRP Adına Sahte E-Posta Gönderiliyor

Son günlerde XRP fiyatı Bitcoin gibi düşüş görürken yaşanan olumsuz durumlara bir yenisi daha eklendi. Veri analizi yapan “XRP Forensics” ekibi, Twitter’da bazı kullanıcılara XRP ile alakalı sahte e-postalar gönderildiğini açıkladı. 20’nin üzerinde kişiye ulaşan e-postalarla yatırımcıların kripto cüzdanlarının hedeflendiği öğrenildi. Ekip, son 2 gün içinde parasını kaybedenlere bu e-postanın ulaşmış olduğunu söyledi.

XRP yatırımcılarına dolandırıcılar tarafından e-posta gönderildiği ifade edilirken analiz ekibi konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu E-postalar nisan/mayıs ayından beri periyodik olarak kullanıcılara gönderiliyor. Bu nedenle, karşımızda sızdırılmış olan veritabanlarının büyük bir karışımı olabilir (Gatehub, eski Ripple forumları, Coil mail, Ledger…). Bazı e-postalar sahte Ripple e-postaları şeklinde gönderilirken bazıları ise sahte Coindesk haber bültenleri olarak gönderiliyor.”.

Olay bir kullanıcının açıklamasıyla ortaya çıktı

TplusZero isimli bir Twitter kullanıcısı, XRP’den sahte e-posta aldığını söyledi ve aşağıdaki ekran görüntüsünü paylaştı:

xrp
E-postada ekonomilerin zor zamanlardan geçtiği ve gelecek haftanın Ripple ve XRP için çok büyük bir önem taşıdığı üzerinde duruluyor. 

Yakın zamanda polisin işi devralmasını umduklarını belirten analiz ekibi, söz konusu e-postaları gönderen grubun büyük olasılıkla 6 milyondan fazla XRP çaldıklarını da dile getirdi. Daha önce Ocak 2020’de de aynı dolandırıcılığı yapmış olduklarını belirten analiz ekibi, dolandırıcıların zamanla daha profesyonel hale gelmiş olduklarını da kabul etti.

Bazı yatırımcılar da böyle bir e-posta aldığını söyledi

Twitter’da yorum yapan bazı kullanıcılar da dolandırıcıların hedefi olduğunu söyledi. Reddit’te de gündeme gelen e-posta skandalında, mrkuolematon kullanıcı isimli bir kişi de XRP subreddit’inde kendisine 1 gün önce gelen e-postayı paylaştı:

xrp
“5 milyarlık XRP’den pay alabileceğiniz yeni programa kaydolun” temalı e-posta.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!