Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bir Lider mi Geliyor? Dev Profesörlerin Kurduğu Ekip, BTC’den Daha Üstün Bir Kripto Para İçin Kolları Sıvadı

Kripto para sektöründe ilk olan ve bir çağı başlatması sebebiyle özel bir yeri bulunan Bitcoin’in teknolojik manada ne kadar üstün olduğu, çeşitli uzmanlar tarafından son dönemde sıklıkla tartışılan bir unsur haline geldi.

Özellikle de Bitcoin’de ağ yavaşlaması, tıkanıklığı ve çeşitli sorunlar göze batmaya başlayınca, bu sorunun sorulmasının pek de haksız olmadığı açıkça görülüyor.

Bu konu üzerine kafa yoran dünyanın en büyük üniversitelerinde ders veren profesörler ise, Unit-e adını verdikleri ve iddiaya göre Bitcoin’i tahtından edebilecek kripto parayı geliştirmek için kafa kafaya vermiş durumdalar.

Aralarında MIT, Stanford, Berkeley ve UCLA gibi dev üniversitelerde dersler veren kişilerin bulunduğu 7 kişilik grup, merkeziyetsizlik ilkesine zarar vermeden çok daha üstün performanslı bir kripto para yaratmak istiyorlar.

Diğer kripto paraları bir kenara bırakın, dünyaca ünlü ödeme sistemi Visa’dan dahi saniyede daha fazla işlem yapmayı amaçlayan ekip; bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yürütüyor.

Pantera Capital’in de fon desteğini alan ekip; bu konu üzerinde çok ciddi bir çalışma yapacağa benziyor. Konuyla ilgili konuşan yatırım uzmanı Joey Krug; bu ağların artık ölçeklenemez olduğunu ve Unit-e sayesinde bu soruna bir çözüm bulunabileceğini ifade ediyor.

Bitcoin’i tahtından etmek ya da tarihin teknolojik açıdan şimdiye kadar yapılmış en iyi kripto parası olmak son derece güçlü iddialar ancak otoriteler, ekibin önünde daha yapacak çok işi olduğunu ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment