Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bitcoin Adreslerinin Sayısı 2018’den Bu Yana En Yüksek Seviyede

Bitcoin (BTC) fiyatı, 6 Ocak itibarıyla 35 bin dolar seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Yükseliş ivmesini devam ettiren BTC’nin adres sayılarında da artış yaşandığı görüldü.

Bitcoin (BTC), son 24 saat içerisinde gördüğü %10 oranındaki yükselişle birlikte 35 bin dolar seviyesini aşarak yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yukarı yönlü ivmesini sürdüren Bitcoin’in aktif adres sayısı da yükselişe paralel olarak artış gösterdi. Twitter’da BTC fiyatı ve aktif adres sayısı hakkında yorum yapan blockchain platformu YellowBlock, BTC’deki yeni adres sayısının 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

Bitcoin’i benimseyenlerin sayısı artarken fiyatı da artıyor.

Kripto para analiz şirketi Glassnode’un bir grafiğini paylaşan YellowBlock, tüm zamanlardaki yeni Bitcoin adres sayısını gösterdi. Grafikte, yeni Bitcoin adres sayısının en yüksek olduğu tarihin 2018 olduğu görülüyor.

bitcoin-dolar
Kaynak

Bitcoin adres sayılarının değişimleri

Glassnode’un paylaştığı verilerde, aktif Bitcoin adres sayısının da benzer şekilde yükseldiği görülüyor.

bitcoin-dolar
Kaynak

Bunun yanı sıra, Glassnode 1000’in üzerinde Bitcoin tutan adres sayısının da yeni bir ATH yaptığını paylaştı ve bu adres sayısının 2,310 olduğunu gösterdi. Önceki ATH ise 18 Aralık 2020 tarihinde 2,309 adres sayısı ile görüldü.

bitcoin-dolar

Toplam Bitcoin adreslerinin sayısı ise 762 milyonu aştı.

bitcoin-dolar
Kaynak

Son olarak Blockchain’in web sitesinde paylaşılan verilere göre, benzersiz Bitcoin adres sayısı 5 Ocak 2021 tarihinde 768 binin üzerinde bir değer aldı.

bitcoin-dolar
Benzersiz Bitcoin adres sayısının son 1 yıl içindeki değişim grafiği.

Güncel Bitcoin verileri

CoinGecko’nun paylaştığı verilere göre, Bitcoin son bir hafta içerisinde %25’in üzerinde yükseldi. Son 24 saatte %10’un üzerinde artış kaydeden BTC, 35 bin dolara kadar çıktı. Kripto paranın gün içi en düşük seviyesi 31,200 dolar seviyesinde olurken işlem hacmi 65 milyar dolar oldu. Piyasa değeri 643 milyar doları aşan Bitcoin, 34 bin dolardan fiyatlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!