Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Fiyatı Bir Haftada İkiye Katlandı

Stellar (XLM) fiyatı bir hafta içinde %100’e yakın yükseliş göstererek 0,25 dolar barajının üzerinde konumlandı. Kripto para ve fiat para birimleri arasında bir köprü kurmayı amaçlayan Stellar, piyasa değeri sıralamasında da ilk 10’a girmeyi başardı. 

Stellar (XLM) son 7 günde yaklaşık %95, son 24 saatte ise %60’dan fazla yükseliş gösterdi. Performansı ile altcoin rallisinin parlayan coinlerinden olan XLM, fiyatını 0,25 dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı başardı. Bu yükseliş ile birlikte piyasa değerini neredeyse 6 milyar dolar çıkaran Stellar, piyasa değeri sıralamasında 10. sıraya oturdu. XLM için rekor seviye olan 0,87 dolar henüz uzakta bir hedef olarak gözükse de, yakaladığı ivme yatırımcısını umutlandırdı.

Stellar-xlm
Stellar (XLM) fiyatı için son 7 gündeki değişimi gösteren grafik. Kaynak

Stellar ve Ukrayna hükümeti el sıkıştı

Cointelegraph’ın bildirdiğine göre, Stellar’ın yakın zamanda Ukrayna hükümeti ile yaptığı önemli iş birliği yükselişi ateşleyen önemli faktörlerden olabilir. Bu ortaklık ile Stellar, Ukrayna Grivnası’nın dijitalleştirilmesi için yardımcı olacak. XLM coinin bu iş birliğindeki rolü henüz belirsizliğini korurken, Stellar yöneticileri ödeme sistemlerinin ortaklığın büyük bir bölümünü oluşturacağını doğruladılar.

Stellar Foundation CEO’su ve yöneticisi Denelle Dixon Grivna’yı dijitalleştirmek ve Stellar temelli hizmetleri Ukrayna halkına ve işletmelere ulaştırmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi. Stellar, bu yeni fırsatları sunmak için bizzat hükümet ile el sıkıştı. Çalışmaların hem bakanlıklar hem de birçok özel ortaklıkla birlikte yürütüleceği bildirildi.

OCC haberi Stellar’a yaradı

Ünlü global stratejist Şant Manukyan yayınladığı videoda OCC’nin yayınladığı bildirinin özellikle bazı kripto paraları olumlu etkilediğini açıkladı. Bu kripto paralar arasında Solana (SOL) ve Algorand (ALGO) gibi coinlerin yanı sıra XLM de sayıldı. Bağımsız node doğrulayıcı ağlar ve stablecoinler ile ilgili karar ile bir piyasa ayrıştırması gerçekleştiğini savunan Manukyan, özellikle Stellar’ın OCC kararı ile ivme kazanmış olabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!