Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Kripto Para Topluluğu Tepkili: Kripto Para Borsaları, BTC Fiyat Yükselişine “Yine” Dayanamadı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 7 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 40.000 dolar seviyesini gördü. Bitcoin’in 40.000 doları göreceği beklenen bir gelişme olsa da birçok kripto para borsasının buna yönelik kendilerini hazırlamadıkları ortaya çıktı. Hem yerli hem yabancı birçok kripto para borsası sosyal medyada bu hareket sonrası yatırımcılara hizmet verememesi nedeniyle topa tutuldu.

Bitcoin fiyatının 40.000 doları görmesi ile başlayan düzeltme, ilk olarak Binance ve Coinbase kripto para borsalarını vurdu.Birçok yatırımcı spot platformda işlem açamamaktan ve bunları kapatamamaktan şikayet etti. Bitcoin’in dakikalar içerisinde 2.000 dolarlık hareketler sergilediği bir anda borsada işlem yapamamak bazı kullanıcılara çok pahalıya patlıyor olabilir.

Binance ve Coinbase, yoğunluğu kaldıramadı 

Binance CEO’su Changpeng Zhao konu hakkında geç de olsa açıklama yaptı ve spot platformda sorun olduğunu doğruladı. CZ problemi tespit ettikten sonra ekibin bunun üzerinde çalışma yaptığını belirtse de bu esnada birçok yatırımcının sosyal medya üzerinden zarar açıklaması yaptığı ve şikayetçi olduğu görüldü.

Boğa piyasalarının vazgeçilmezi olarak görülen Coinbase borsasının geçici süreliğine çökmesi, yine gerçekleşti. Coinbase tarafından 18.00 sularında yayınlanan raporda, borsada bağlantı sorunu yaşandığı doğrulandı. Coinbase bu sorunu ise olaydan ancak 4 saat sonra çözüme kavuşturabildi.

BtcTurk ve Paribu, hedef tahtası oldu 

Coinbase ve Binance’e ek olarak en ağır eleştirileri ise birkaç gündür yatırımcıları mağdur ettiği iddia edilen yerli kripto para borsalarının yaşadığı görülüyor. Türkiye’nin popüler kripto para borsalarından Paribu ve BtcTurk’ün ise şikayetler konusunda başı çektiği görülüyor.

İki kripto para borsasının 5- 6 Ocak tarihlerinde özellikle XLM fiyatında görülen artış sonrasında da eleştiri oklarının hedefinde kaldığı görüldü. Bitcoinmaster kullanıcı isimli bir yatırımcı, BtcTurk’ün “makas oyunu ile” bütün emekleri çöpe attığını vurguladı.

Kullanıcıların bazıları varlıklarını görüntüleyememekten, bazıları farklı borsalardaki Bitcoin fiyatı ile buradaki fiyatı arasındaki farktan, bazıları ise bağlantı sorunlarından yakınmakta.

Durum aslında sadece BtcTurk için değil, Paribu için de geçerli. Yerli birçok kripto para yatırımcısının işlem yapamamaktan veya hesaplarına girememekten yakındıkları görülüyor.

Türkiye’deki kripto para borsaları için regülasyon “şart” 

Sektörün tanınan isimlerinden Sharkcrypto ise Türk borsalarının durumunun içler acısı olduğunu vurgulayarak, reklam yerine altyapıya odaklanılması gerektiği imasında bulundu. Sharkcrypto’nun çözüm olarak öne sürdüğü unsurun regülasyon olduğu görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!