Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Ripple CEO’su XRP Davası Hakkında Merak Edilenleri Cevapladı!

SEC, Ripple ve iki yöneticisine XRP’nin menkul kıymet durumu konusunda dava açtı. Dava haberi sonrası XRP fiyat olarak sert düşüşler yaşadı ve borsalardan bir bir delist haberleri geldi. Davanın görüleceği şubat ayı beklenirken Ripple cephesinden nasıl karşılık geleceği ise merakla bekleniyordu. Ripple CEO’su süreçle ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile bu merakı bir nebze de olsa gidermeye çalıştı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada SEC’nin açtığı dava hakkında söylenecek çok şey olduğunu ancak en çok merak edilen 5 soruya cevap vereceğini belirtti.

Ripple neden SEC ile anlaşmadı?

Garlinghouse yaptığı açıklamada ilk olarak bu soruya cevap verdi. Ayrıntıya fazla giremediklerini, SEC ile anlaşmayı denediklerini, yeni yöntemleri de kullanıcılarını ve pazarı korumak için deneyeceklerini belirtti.

XRP’yi listelemek için borsalara ödeme yapıldı mı?

En çok merak edilen bir diğer soruya ise Garlinghouse, XRP’nin küresel anlamda en yüksek hacimli ilk 5 kripto paradan biri olduğunu, işlemlerin %95′inin ABD dışından yapıldığını ve herhangi bir merkezi olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Borsaların yaptığı delist ve işlem durdurmanın aynı şey olmadığını baskılayan Garlinghouse, Amerika’da birbirinden farklı düşünen 8 farklı birimin olduğunu ve çelişkili politikaların ortaya çıkmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Ayrıca yasal düzenlemelerin net olmayışının şu anki izlenen politikalarla bir kaos ortamına sebep olduğunu söyleyen Garlinghouse, yaptırım yolu ile düzenleme getirmeye çalışmanın kötü bir politika olduğunu belirtti.

SEC’ye ne zaman cevap vereceksiniz? Neden sessizsiniz?

Bu soruya ise, yasal süreçlerin yavaş ilerleyebileceğini ve sessiz görünse de arka planda pek çok şeyin olduğunu söyleyen Garlinghouse, ilk karşılığı birkaç hafta içinde vereceklerini söyledi.

Yatırımcılar hala Ripple’a güveniyor mu?

Ripple’ın yatırımcılarının olup olmadığı sorusunu “gerçek anlamda hissedarlarımız var” şeklinde yanıtlayan Garlinghouse, yatırımcılarının XRP alarak değil, hisse alarak paydaş olduklarını belirtti. Ayrıca Ripple’ın %1,5 hissesine sahip olan Tetragon’un SEC davasından faydalanarak öne çıkmaya çalışmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Müşterilere XRP kullanmaları için ödeme yaptınız mı?

Garlinghouse ilk müşterilerinden bazılarına, eski adı ile xRapid, şimdiki ismi ile ODL’i kullanmaları konusunda bazı teşviklerde bulunduklarını ancak bu teşviklerin her ödeme ağında bulunduğunu ve tamamen yasal olduğunu söyledi.

Kimsenin sustuğu yok ve bu kavgadan vazgeçmeyeceğiz!

Açıklamalarını bitirirken bugünlük söyleyebileceklerinin bu kadar olduğunu belirten Garlinghouse, doğru tarafta olduklarını ve yeni atanan SEC başkanı ile de iletişim kurmayı beklediklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!