Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Yatırımcının 1600 Bitcoin’ine Gerçekten El Kondu mu?

Dün sosyal medyada bir paylaşım yapıldı ve bir yatırımcının 1.600 adet Bitcoin’ini hesabından çekemediği söylendi.

B.B adlı bir kripto para yatırımcısı geçtiğimiz gece Twitter hesabından ilginç bir paylaşım yaptı. Başka bir yatırımcının başına gelen olayı anlatan B.B, sosyal medyada “ne yapmak gerekir?” diyerek insanlardan destek istedi.

Hesabı Donduruldu

B.B’nin anlattığı hikayeye göre bir kripto para yatırımcısı, Vebitcoin’de yaptığı bir işlem sayesinde 1.600 BTC (17.6 milyon dolar) kazanmayı başardı. Bu BTC’ler yatırımcının hesabına da sorunsuz bir şekilde aktarıldı. Fakat sorun, bu BTC’lerin kullanılamıyor olması.

Vebitcoin kullanıcısının bakiyesi, Kaynak

B.B’nin paylaştığı ekran görüntülerinden de anlaşılabileceği üzere bu yatırımcı söz konusu 1.600 BTC’yi kendi hesabında görebiliyor. Fakat bu BTC’leri satamıyor, başka bir adrese gönderemiyor, genel olarak hiçbir şekilde kullanamıyor. B.B, Vebitcoin’in bu yatırımcının “hesabına el koyduğunu” iddia ediyor.

Bu olay sosyal medyada kısa süre içerisinde büyük ilgi topladı. Selcoin gibi kripto para camiasının tanındık isimleri bunun “bir bug nedeniyle” olmuş olabileceğini söyleyerek borsanın bu parayı “ödemeyeceğini” vurguladılar.

İddialar Doğru mu?

Bu olay hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Koin Bülteni olarak Vebitcoin ile iletişime geçtik. Doğrudan Vebitcoin CEO’su İlker Baş ile yaptığımız görüşmeye göre bu iddia doğruları tam olarak yansıtmıyor.

Vebitcoin Türkiye’deki kripto para yatırımcılarına hizmet sunabilmek için kendi geliştirdiği ürünlerin yanı sıra Microsoft Azure’ı da kullanıyor. Dolayısıyla Azure’da yaşanabilecek herhangi bir sorun, Vebitcoin’in de istemsiz bir şekilde etkileyebiliyor.

Baş’ın aktardığı bilgilere göre geçtiğimiz günlerde yaşanan sorun da tam olarak buydu. Baş’tan aldığımız bilgilere göre Azure’un hizmetlerinde ilki saat 10:15’te olacak şekilde gün boyunca üç ayrı sorun yaşandı ve bunlar Vebitcoin’in sisteminde de bazı aksaklıklara yol açtı. Olaya konu olan yatırımcının hesabında 1.600 adet Bitcoin gözükmesine yol açan şey de tam olarak buydu. Fakat İlker Baş bu noktada söz konusu Bitcoinlerin yatırımcının hesabına girmediğini açık bir şekilde vurguladı.

İlker Baş bunu söylerken aslında ortada herhangi bir ‘el koyma’ olayının olmadığını da belirtmiş oluyor. Çünkü onun açıklamalarına göre bu para zaten hiçbir zaman o yatırımcıya ‘ait’ olmadı. Vebitcoin’in bu yatırımcıya ödeme yapmamasının sebebi, tıpkı Selcoin gibi isimlerin de belirttiği üzere, bunun sistemdeki bir hatadan kaynaklanmış olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment