Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yetkili: Hindistan’daki Kripto Para Düzenlemeleri Eylül’de Hazır

Yerel haber kaynaklarına göre Hindistan Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkili, ülkedeki kripto para sektörü hakkında bazı yorumlarda bulundu ve hükümetin Eylül ayına dek bu alanda yeni düzenlemeler hazırlayacağını söyledi. Yine yetkilinin söylemlerine göre bu alanda yapılacak çalışmalarda merkez bankasıyla da işbirliği yapılacak. Yapılacak bu düzenlemeler Hindistan Yüksek Mahkemesi’nde süregelen davadan bağımsız gerçekleşecek.

Düzenlemeler Eylül Ayında Hazır

New Indian Express tarafından yapılan habere göre Hindistan hükümeti kripto para sektörüne uygulayacağı düzenlemelerin taslağını hazırlamış durumda ve bu düzenlemeleri Eylül ayında resmi olarak yürürlüğe sokacak.

Maliye Bakanlığı’na bağlı olan Ekonomik İlişkiler  biriminin müdürü Subhash Garg bundan bir ay önce taslak yasaların Temmuz ayı ortasında hazır olacağını söylemişti.

Yapılacak olan düzenlemelerde Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun (SEBI), Hindistan Rezerv Bankası’nın (RBI), Hindistan İnternet ve Mobil Birliği’nin (IAMAI) bir arada çalıştığını belirten New Indian Express şöyle ekledi:

“Taslak hazır durumda ve yasaların son halini hazırlamadan önce tüm kuruluşlarla işbirliği yapılacak. Eylül ayına dek hazır olmasını bekliyoruz.”

Nasıl Düzenlenecek?

New Indian Express’e konuşan kıdemli yetkili “kripto paraların yeni olduklarını ve Dünya genelindeki hükümetlerin bu konuda zorlandıklarını” söyledi.

Ülkenin yetkilileri kripto paraların yasalar önünde nasıl tanımlanacaklarına dair herhangi bir açıklama yapmış değiller. Ancak Quartz tarafından yapılan habere göre kıdemli hükümet yetkililerinden biri, kripto paraların emtia olarak tanımlanacaklarını söylüyor. Yetkilinin yaptığı açıklamalardan bazıları şu şekilde:

“Bence hiç kimse kripto paraları toptan yasaklamayı düşünmüyor. Buradaki sorun kripto para ticaretini düzenlemek ve (ticarette kullanılan) paranın kaynağını öğrenmek zorundayız. Kripto paraları emtia olarak düzenlemeler ticareti de daha kolay düzenlememizi sağlar. Şu anda (ticarette) yasa dışı para kullanılmamasını sağlayacak bir sistem oluşturmamız lazım. En önemli şey bu paranın kaynağını takip edebiliyor olmak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment