Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YouTuber Takipçilerinden Yarım Milyon Dolarlık Kripto Çalıp Tesla Aldı

Popüler bir YouTuber, takipçilerini bir kripto para aracılığıyla dolandırıp 500 bin dolar topladı ve çaldığı parayla Tesla marka bir araç aldı.

Eskiden Twitch’te, yakın dönemde ise YouTube’da yayın yapan ve Ice Poseidon ismiyle bilinen Paul Denino, Kotaku’nun aktarımına göre takipçilerinden yarım milyon dolar para topladı.

Fenomen isim, insanların içerik üreticilerine kripto paralarla bağış gönderebileceği bir platform kurup, takipçilerini bu platformla bağlantılı olan CxCoin adlı bir kripto paraya yatırım yapmaya çağırdı.

YouTuber’ın insanları bu şekilde dolandırarak toplamda 500 bin dolar elde ettiği, bunun 300 bin dolarlık kısmını tutarken kalan kısmıyla bir Tesla satın aldığı iddia ediliyor.

Yaşanan olayların ardından bir diğer YouTuber olan Coffezilla ile görüşen Ice Poseidon, CxCoin’e yatırım yapan insanların “fazla duygusal hareket ettiğini” söyleyip, bu olayı bir hırsızlık olarak görmediğini ifade etti.

Önce topladığı paraları iade etmeye niyetinin olmadığını dile getiren isim, daha sonra bunun 155 bin dolarlık kısmını iade edeceğini söylese de, şu ana dek bunun sadece 40 bin dolarlık kısmı iade edildi.

CoinGecko verilerine göre CxCoin’in değeri, yaşanan bu gelişmelerin ışığında sert bir düşüş yaşadı ve an itibarıyla 0,000000002111 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!