Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzlerce Bored Ape Sahibi, NFT’lerini Markalara Kiralamak İçin Kaydoldu

Yüzlerce Bored Ape NFT sahibi, Apes IP’lerin markalara kiralanmasını sağlayan yeni bir NFT lisanslama pazarına kaydoldu.

Blockchain hızlandırıcı Mouse Belt Labs, markaların göz atması ve kampanyalar için işe alımlara ilgi göstermesi adına web sitesinde 10.000 Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sinin tümünü listeleyeceğini belirterek Boredjobs adlı pazarı başlattı.

Oluşturulan bu pazar sayesinde BAYC sahiplerine satın aldıkları NFT’lerin IP haklarını kullanmaları için harika bir fırsat tanınmış oldu. Tüm BAYC NFT’lerin kiralamaya uygun hale gelebilmesi için, öncelikle NFT sahiplerinin pazara kayıt olup bu hususta onay vermeleri gerekiyor.

Mouse Belt kurucu ortağı Patrick McLain, Cointelegraph ile yaptığı röportajında, 29 Haziran’da piyasaya sürüldükten sonraki 24 saat içinde platform üzerinde NFT sahipliğini doğrulamak isteyen BAYC kolektörlerinden 200’den fazla başvuru aldığını söyledi. McLain, platformun çalışma şekli hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Basitçe açıklamak gerekirse, markalar ile Apes sahiplerinin bağlantı kurmasının bir yolunu geliştiriyoruz. Şu anda tarafların birbirlerine mesaj göndermesinin kolay bir yolu yok. Anlaşma koşulları, lisans koşulları, ayrıntılar vb. iki taraf arasında %100 müzakere edilerek sağlanacaktır. Bir marka NFT’lere anlaşma teklifi sunabilir ve her iki tarafta anlaşmaya varırsa teklif geçerli olacaktır.

Apes NFT’lerin markalar tarafından nasıl kullanabileceğine dair soruları da yanıtlayan McLain, “bir Apes’i kahve markasının yüzü yapmak isteyen küçük bir işletme kadar basit” veya büyük işletmelerin büyük ölçekli pazarlama kampanyalarının bir parçası olarak kullanılabileceğini belirtti.

“Önceden tasarlanmış bir Apes NFT’yi ufak bir maliyet ile video oyun karakterine dönüştürmek isteyen bir video oyun şirketi de örnek olarak verilebilir,” şeklinde açıklamalarda bulunan McLain, uygulanabilirlik konusundaki alternatifleri ortaya koydu. Şirket, gelecek dönemlerde farklı NFT projelerini de bu anlaşmanın bir parçası yapmayı planlıyor:

“Artık bir temele sahip olduğumuza göre, Mutant Apes’leri yaklaşık iki hafta içinde, Gutter Cats’i yaklaşık dört hafta içinde, Crypto Punks’ı altı hafta içinde vb. eklemeyi planlıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız bir diğer NFT kiralama şirketini ve Ethereum ağında devreye giren EIP-4907 protokolünü de göz önünde bulundurursak, son dönemlerde NFT kiralama piyasasının büyümeye başladığını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!