Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash Vakfı ile ECC Arasında Sorun Var

Dünyanın en büyük ikinci gizlilik odaklı kripto parası olan Zcash’in arkasındaki firma olan Electric Coin Company (ECC), yaptığı açıklama ile kar amacı gütmeyen ZCash Vakfı’yla marka patentini paylaşmak için çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, konuyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Daha önceki dönemlerde, ECC’nin bu isim ve marka hakkını Zcash Vakfı ile paylaşmak için çalışmalar yaptığı belritilmitşi. O dönem için bu hamlenin esas amacının ise, hem topluluğu büyütmek hem de bu esnada insanları ürün ile ilgili olarak eğitmek olduğu ifade edilmişti.

Zaten ECC CEO’su Zooko Wilcox da, Hırvatistan’da katıldığı bir etkinlikte konuyla ilgili olarak konuşmuş ve iki tarafın şu anda masada olduğunu ve gerekli yasal prosedürleri tamamlamayı beklediğini ifade etmişti.

Ancak daha sonra ECC’nin bu alanda geri adım attığı ve şu anda ikincil düşüncelere sahip olduğu da ifade ediliyor. Gelinen noktada ise, Zcash Vakfı, bu durumdan rahatsız. Böylesi bir sürecin, kripto parayı daha da merkezileştirmesinden korkan geliştiriciler, bu durumdan duydukları rahatsızlığı da dile getiriyorlar.

Bakalım, önümüzdeki dönemde konuyla ilgili olarak neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment