Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Hükümeti Kripto Para Sektörünü Resmen Düzenliyor

Hollanda Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki tüm kripto para şirketleri 10 Ocak 2020 tarihine dek regüle edilmiş olacak.

Reuters gibi kaynaklar tarafından yapılan habere göre Hollanda Merkez Bankası yerel kripto para sektörünü düzenlemek için kararlı bir adım attı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

”Genel anlamda kripto para ve itibari para arasında dönüşüm sağlayan şirketler ve kripto paralar için cüzdan hizmeti sunan şirketler Hollanda Merkez Bankası’na kayıt yaptırmak zorundadırlar.”

Hollanda’da Kesin Karar

Hollanda’daki bakanlar geçtiğimiz aylarda kripto paralarla ilgili çeşitli görüşmeler yapmış ve bu sektörün bir an önce düzenlenmesi gerektiğine karar vermişlerdi.

Ülkedeki yetkililer kripto paraların para aklama gibi yasa dışı amaçlarla kullanılmalarından endişeleniyor ve bu sorunu bir an önce çözmek istiyorlar.

Hollanda Merkez Bankası tarafından alınan karara göre ülkedeki kripto para şirketlerinin regülasyon süreci en kısa sürede başlayacak ve 10 Ocak 2020 tarihinde son bulmuş olacak. Hollanda’da kripto para hizmeti sunmak isteyen şirketlerin bu süreci başarıyla tamamlamış olmaları gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment