Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zclassic Kurucu Ortağı Bir Sürü ‘Garip’ Tweetten Sonra Tank Çaldı!

Zcash‘in fork’undan ortaya çıkan Zclassic kurucu ortağı görev yaptığı ABD ordu karargahından zırhlı personel taşıyıcısı çaldıktan sonra yakalandı ve şu an ciddi suçlamalar ile karşı karşıya.

‘Lanet Olası Manda Nerede?’

Army Times isimli haber kaynağının 6 Haziran tarihli haberine göre, daha önce ZenCash geliştiricisi olarak da çalışmış olan Joshua Yabut, polis güçlerini Virginia eyaleti boyunca iki saatlik ve yaklaşık 100 kilometrelik bir kovalamaca boyunca peşinden sürükledi.

Günlük antrenman sırasında yaşanan bu hırsızlık olayının nasıl olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Söylenenlere göre Yabut uyuşturucu etkisi altında olduğunu reddetmiş ancak tank çalma olayından önce ”garip” tweetler attığı gözlerden kaçmamış.


Yabut’un Twitter hesabı kendisinin Bitcoin hard fork’undan ortaya çıkan Bitcoin Cash’e açık desteğini sergilemekte. Bunu gösteren tweetlerden bir tanesi ise son dönemlerin tartışmalı ismi Craig Wright‘a attığı ”Londra’ya taşınmaya hazırım” tweeti.

Haziran 5 tarihindeki diğer değişik tweetleri ise şu şekilde:

Tweet’e yorum atan kullanıcıların ifadelerine göre, Joshua bu tweet ile sokak diline has bir terim kullanıp kısaca emekli olmak için dosyaları hazırlamayı planlıyorum demek istemiş olabilir.

Diğer enteresan tweetler arasında ise ”adamım çok susadım” ve ”lanet olası manda nerede?” gibi garip ifadeler var.

Soruşturma Devam Ediyor

Yetkililer soruşturma hala devam ettiği için herhangi bir açıklamada bulunmadılar ancak Yabut’un neden böyle bir eyleme kalkıştığı hala bilinmezliğini korumakta.

Bu esnada ZenCash bu hafta içerisindeki son %51 saldırısının hedefi olmuştu ve 2 Haziran tarihinde yaşanan 3 adet çifte harcama saldırılarından sonra da 500.000 dolar civarında bir toplu miktar kaybı yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment