Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zhao Yanıtladı: Binance OKEx Haberi Sonrası Güvenilir mi?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, OKEx haberi sonrası kripto para borsaları ile ilgili bir açıklama yapıp Binance kullanıcılarının şu anda güvende olduklarını söyledi. Klasikleşmiş “Paralar GÜVENDE” (Funds are #SAFU) yorumunu yapan Zhao, Binance’in nasıl bir güvenlik mekanizması kullandığını açıkladı.

Çin polisi bugün sabaha karşı kripto para borsası OKEx ile ilgili bir soruşturma başlattı. Polis bu doğrultuda bir borsa yöneticisini sorguya aldı ve bu kişi, OKEx’in özel anahtarlarından birinin sahibiydi. OKEx bu kişinin sorguya alınmasının ardından para çekme işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Binance CEO’su: “Paralar güvende”

Changpeng Zhao bu olayın ardından bir tweet paylaşıp Binance kullanıcılarının güvende olduğunu duyurdu. Binance’in cüzdanlarının tek bir kişiye veya şeye bağlı olmadığını söyleyen Zhao; multi-sig, threshold imzaları (TSS) gibi birçok farklı teknolojiyi kullandıklarını açıkladı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1317008654080512000

Zhao bunu söyledikten sonra adeta, “OKEx’in başına gelen Binance’in başına da gelebilir mi?” diye düşünen insanların sorusunu yanıtladı. Zhao Binance yönetiminden birinin ulaşılamaz hale gelmesi halinde bile insanların parasının güvende olacağını söyledi. Zhao bu noktada özellikle kendisine atıfta bulunup, kullanıcı hesaplarındaki paranın “kendisine bağlı olmadığını” vurguladı. Zhao kasıtlı olarak böyle bir sistem oturttuklarını ekledi.

OKEx merkeziyetsiz olmamakla eleştirildi

Çin polisi OKEx’in özel anahtarlarını yöneten bir kişiyi sorguya aldı ve bu OKEx’in para çekme işlemlerinin tamamen aksamasına yol açtı. Bu durum pek çok kripto para takipçisi tarafından sert bir dille eleştirildi.

https://twitter.com/DoveyWan/status/1316988927476027392

Sektörün popüler isimlerinden Dovey Wan, ortada OKEx’in kullandığı güvenlik mekanizması ile ilgili de bazı soru işaretleri olduğunu düşünüyor. Wan, sözde multi-sig (çoklu imza) mekanizmasını kullanan bir borsadaki işlemlerin, tek bir yöneticinin sorguya alınmasıyla birlikte aksamasını “garip” bulduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!