Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ZhongAn, Blockchain ile Medya Korsanlarını Yakalamak İstiyor

Çinli online sigorta şirketi ZhongAn’ın bir yan kuruluşu olan ZhongAn Technology, büyüyen korsancılık ve yasa dışı dosya paylaşımı karşısında medya şirketlerinin fikri mülkiyet haklarını koruma amaçlı bir Blockchain çözümü için patent başvurusunda bulundu.

Çin Patent Ofisi tarafından salı günü yayınlanan bir dosyaya göre, sistem içeriğini paylaşan kişinin kim olduğunu belirleme yeteneğini kullanarak dijital medya içeriğinin izinsiz dağıtımını engellemeyi amaçlıyor.

Uygulama şunları belirtiyor:

“İnternetin gelişimi, taraflar içerik oluşturucularından lisans satın alsa bile film ve müzik gibi dijital içeriğin yasa dışı olarak dağıtılmasını kolaylaştırdı. Bu içerik kopyalandıktan sonra yeniden yayınlandığında paylaşan kişiyi bulmak zor oluyor”.

Belli bir medya içeriği parçası satın alındığında, ZhongAn’ın Blockchain sistemi satın alan kişinin kimliğini, satın alınan ögenin benzersiz verileriyle ilişkilendiriyor ve Blockchain üzerinde depolanan bilgiyi işliyor.

Aynı içerik daha sonra internette keşfedildiyse, sistem verilerini yüklüyor ve sonucu aynı işlemiyle çalıştırıyor. Daha sonra sonucu, Blockchain’de depolanan bilgilerle karşılaştırıyor. Bir eşleşme bulunduğunda, hangi alıcının lisans sözleşmesini ihlal ettiğini ortaya çıkarıyor.

Geçen yıl Hong Kong’da halka açılmış olan ve ZhongAn tarafından 2016 yılında kurulan ZhongAn Technology, öncelikli olarak işletmeler için dışarıdan temin edilebilen yeni teknolojik çözümleri geliştirmeye odaklanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment