Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ZkSync Ağındaki DeFi Protokolüne Saldırı: USDC Havuzları Boşaltıldı!

Ethereum (ETH) katman-2 çözümü ZkSync ağında yer alan borç verme (lending) protokollerinden EraLend milyonlarca dolar değerinde hack saldırısına uğradı.

ZkSync ağında yer alan en büyük merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinden biri olan EraLend 3,4 milyon dolar değerinde bir hack saldırısına uğradı. On-chain güvenlik firması Certic tarafından sunulan bilgilere göre hack vakası TSİ 25 Temmuz 16.00 sularında gerçekleşti. Saldırıdan sadece EraLend, USD Coin (USD) havuz kontratı etkilenirken kullanıcı cüzdanlarına doğrudan bir etkisi olmadı.

On-chain veri analiz şirketi DeFiLIma tarafından sağlanan verilerde, hack haberinin duyulmasıyla birlikte EraLend toplam kilitli varlık (TVL) değerinin 18 milyon dolardan 10 milyon dolara düştüğü görüldü.

Kripto para sektöründe aktif olarak yer alan birçok kullanıcının ZkSync airdrop kriterlerini sağlamak amacıyla EraLend gibi protokolleri kullandığı biliniyor.

Ekipten açıklama geldi

Saldırının ardından kısa bir süre sonra EraLend ekibi sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Tehdidin kontrol altına alındığını belirten ekip, kullanıcılara herhangi bir likidite havuzuna USDC yatırmamalarını tavsiye etti:

Bugün platformumuzda bir güvenlik olayı yaşadık. Tehdit kontrol altına alındı. Şimdilik tüm lending işlemlerini askıya aldık ve USDC yatırmamanızı tavsiye ediyoruz. Bunu ele almak için ortaklar ve siber güvenlik şirketleriyle birlikte çalışıyoruz. Daha fazla güncelleme gelecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!