Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200.000 Güney Koreli Vatandaşın İmzaladığı Kripto Para Dilekçesine Yetkililerden Yanıt Geldi

Güney Kore hükûmeti, kripto paralara yönelik izleyeceği düzenleme planının “her türlü yasa dışı davranışı veya belirsizlikleri” önlemek üzerine olacağını duyurdu.

Güney Kore Dilekçeyi Yanıtladı

Güney Kore’deki birkaç yerel kaynak Güney Kore’nin Hükûmet Politikası Koordinasyonu Bakanı Hong Nam-ki’nin kripto paralar ile ilgili yaptığı yorumları yayınladı. Yayınlayan haberlere göre Hong Nam-ki geçtiğimiz ay kripto para ticaretine uygulanan katı düzenlemelere karşı çıkan halk dilekçesine yanıt verdi.

Ocak ayında toplanan dilekçe Güney Kore başkanlık ofisinin internet sitesinde yayınlandı. Şu an itibariyle dilekçeye toplamda 200 bin imza atıldı. Güney Kore hükûmetinin, 200 binden fazla imza toplamış dilekçelere 30 gün içerisinde cevap verme gibi bir yükümlülüğü var. Hong Nam-ki şöyle konuştu:

“Hükûmetin en temel hedefi kripto para ticaretiyle ilgili her türlü yasa dışı davranışı veya belirsizlikleri önlerken Blockchain teknolojisini de geliştirmektir. Ancak hükûmet içerisinde kripto para ticaretinin tamamen yasaklanmasından, sistem içerisindeki kripto paraları yönetecek kurumlar oluşturmaya kadar uzanan çeşitli fikirler bulunuyor (ve) hükûmet hala daha (uzlaşmaya varamadı).”

Güney Kore’de Borsalara Lisans

Ocak ayının başlarında Güney Kore’nin Maliye Bakanı olan Kim Dong-yeon, kripto para destekçilerinin içine su serpen şu açıklamayı yapmıştı:

“Kripto paraları yasaklamak ya da bastırmak gibi bir niyet yok.”

Hong Nam-ki’nin yaptığı açıklamalardan da görebildiğimiz üzere Güney Kore hükûmeti içerisinde kripto paralar için hala daha ciddi bir fikir ayrılığı var ve nihai bir karara ne zaman ulaşılacak bilinmiyor.

Nihai karara varılmamış olsa da hükûmet kripto para piyasasının belli alanlarında düzenleyici adımlar atıyor. Yakın zamanda Güney Kore’nin kripto para borsalarına lisans vermeyi düşündüğüne dair haberler çıkmıştı. Hükûmet yetkilileri şu şekilde konuşmuştu:

“Kripto paralara fazladan düzenleme getirmek adına bir borsa onay sistemi getirmeyi düşünüyoruz. Büyük ihtimalle New York Eyaleti’nin seçici izinler veren modelini temel alacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment