Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’deki Düşüşü Bilen Analistten Bitcoin Yorumu: Hedef 13 Bin Dolar

Ünlü kripto para analisti SmartContracter, Bitcoin fiyatı ile ilgili yeni bir tahminde bulundu. Bitcoin’in şu an için sağlıklı bir grafik çizdiğini düşünen analist, Bitcoin fiyatının 13,000 dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri bundan birkaç gün öncesine kadar 386 milyar dolarken şu anda 357 milyar dolar olarak gözüküyor. Piyasadaki bu 30 milyar dolarlık küçülme elbette Bitcoin fiyatına da yansıdı ve BTC 11,400-11,500 dolar aralığına kadar geriledi.

Dave Portnoy gibi ünlü yatırımcılar piyasada yaşanan bu düşüşün ardından sahip oldukları Bitcoinleri satmaya karar verdiler ve piyasadan çıktılar. HODL yapmayı sürdüren yatırımcılar ise Bitcoin fiyatı yeniden yükselişe geçecek mi, bunu merak ediyorlar.

Yukarı Yönde Hareket Edebilir

Sosyal medyada Smart Contracter olarak tanıdığımız ünlü analist, dün bir grafik paylaştı ve Bitcoin’e dair beklentisini açıkladı. Bitcoin’in dünkü düşüşe rağmen sağlıklı göründüğünü söyleyen analist, 11,000-11,300 dolar aralığında kuvvetli bir destek olduğunu ifade ediyor.

Bu analistin görüşlerine göre Bitcoin bu bölgeden destek alarak yukarı yönde hareket etmeye devam edecek. Analist, bu süreçte piyasada hafif dalgalanmalar görülebileceğini ve bazı gevşelemelere tanıklık edebileceğimizi söylüyor. Fakat kendisinin tüm bunlara rağmen Bitcoin için verdiği hedef; 13,000 dolar seviyesi.

Smart Contracter adlı bu analistin ünlü olmasının başlıca nedenlerinden biri kendisinin 2018 yılında yaptığı tahminin doğru çıkmasıdır. Bu analist 2018 yılında, Bitcoin fiyatı henüz 6,000 dolar seviyelerindeyken fiyatın 3,000 dolara kadar düşeceğini söylemiş, o dönemde birçok yatırımcıdan ağır eleştiriler almıştı. Fakat Bitcoin bir süre sonra tıpkı Contracter’ın öngördüğü gibi aşağı yönde hareket etmeye başlamış ve 3,000 dolara kadar gerilemişti.

Uzman Görüşleri de Bu Yönde

Bitcoin fiyatı ile ilgili olumlu tahminlerde bulunan tek isim Smart Contracter değil. Geçtiğimiz gün Grayscale’in hazırladığı Valuing Bitcoin adlı rapordan bazı notlar paylaştık ve yeni bir rallinin habercisi olabilecek göstergeleri açıkladık.

Grayscale ekibi son zamanlarda yaşanan makro ekonomik gelişmelerin, Bitcoin ağındaki gidişatın ve piyasadaki genel durumun Bitcoin’in lehine olduğunu düşünüyor. Sektörün en büyük isimlerinden biri olan Grayscale bu yüzden Bitcoin’in şu anda 2016’nın başlarındakine benzer bir grafik çizdiğini ve yeni bir ralliyle karşılaşabileceğimizi söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment