Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çılgın Yatırımcının Bitcoin ve Chainlink Macerası Kısa Sürdü

Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, bu akşam sosyal medya hesabından sahip olduğu tüm Bitcoinleri sattığını açıkladı. Portnoy’un tam da Bitcoin fiyatı birkaç yüz dolar düşmüşken böyle bir karar almış olması sosyal medyada büyük tepki çekti. Portnoy yalnızca Bitcoincilerden değil, Chainlink (LINK) marinelerinden de tepki gördü.

Yatırım dünyasının en çılgın isimlerinden biri olan, hisse piyasasına bağlılığıyla tanınan ve artık “Stocks only go up!” sözüyle özdeşleşen Dave Portnoy, kripto para macerasına şimdilik son verdiğini duyurdu.

Portnoy geçen hafta Winklevoss ikizleriyle görüşüp kripto paralar hakkında bilgi aldı ve daha sonra 200 bin dolarlık Bitcoin, 50 bin dolarlık Chainlink (LINK) yatırımı yaptı. Fakat kendisinin kripto para piyasasına girmesiyle çıkması adeta bir oldu.

Bitcoinlerini Sattığını Açıkladı

Bitcoin dün akşam saatlerinde 11,800-11,900 dolar aralığındayken bugün neredeyse 11,600 dolara kadar geriledi ve şu anda 11,700 dolardan işlem görüyor. Bitcoin fiyatında yaşanan bu %1.5’luk düşüş çoğu kripto para yatırımcısının alışık olduğu bir volatilite düzeyi. Fakat ünlü yatırımcı Dave Portnoy, piyasadaki bu gidişatı pek beğenmemişe benziyor.

Dave Portnoy bugün akşam saatlerinde bir tweet paylaştı ve geçen hafta aldığı tüm Bitcoinleri elden çıkardığını duyurdu. Artık cüzdanında hiç Bitcoin kalmadığını söyleyen Portnoy ayrıca geçen haftaki yatırımı yüzünden 25 bin dolar da zarar ettiğini söyledi:

“Artık hiç Bitcoin’im yok. (Olup bitenleri) izleyip göreceğim. 25 bin dolar zarardayım. Kripto para piyasasına alışmam tıpkı hisse piyasasında olduğu gibi biraz zaman aldı… Piyasa yeniden girebilirim de, girmeyebilirim de.”

Dave Portnoy’un Bitcoin aldıktan yalnızca bir hafta sonra böyle bir karar almış olması kripto para camiası tarafından pek hoş karşılanmadı. The Block ekibinden Frank Chaparro, Portnoy’un sabırsızlığına dikkat çekti. Bu sırada sektörün bazı tanındık isimleri Portnoy’un dipten satış yaptığını söyleyerek Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçeceğini ima ettiler.

Portnoy’un geçen hafta aldığı Bitcoinleri ve Chainlinkleri satmış olması kimi isimler tarafından FOMO’nun bir örneği olarak da gösterildi. Bir sosyal medya kullanıcısına göre tüm bu yaşananlar, Portnoy gibi isimlerin bile FOMO’ya kurban olabildiklerinin bir göstergesi. Bu kullanıcıya göre Portnoy, Bitcoin ve Chainlink fiyatlarının hemen uçuşa geçmesini bekleyip sabredemediği için böyle bir karar aldı. Portnoy bu kullanıcıya hisse piyasasının performansına işaret ederek yanıt verdi ve birçok hissenin mart ayından beri değer kazandığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment