Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

23 Temmuz Fiyat Analizi: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano, Stellar, IOTA, TRON

Burada belirtilen öneriler yalnızca yazarın kendi fikirleridir ve Koinbulteni.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticari işlem belli bir risk barındırır bu sebeple bir karara varmadan önce kendi araştırmanızı da yapmanızı öneririz.
Analizdeki piyasa verileri HitBTC borsasından alınmıştır.

Bitcoin yükselmeye geçtiğinde bile alt koinlerin düşme sebebi ne? Uzun bir düşüşten sonra bundan en karlı çıkanlar ‘bottom fisher’ olarak adlandırılan yatırımcılar oldu. Bottom fisher tabiri genellikle belirli bir sebepten düşüşe geçen varlıklara yatırım yapıp sonunda karlı çıkan yatırımcılar için kullanılır. Aslında bu olay, trend konusunda yeni bir değişimin gerçekleşmek üzere olduğunun ilk göstergesi.

Geçtiğimiz bir kaç ay boyunca, Bitcoin’in piyasa üzerindeki egemenliği Mayıs ayının başlarında %36 gibi bir orandan, yavaş yavaş şimdiki %46’lık orana kadar tırmandı. Bu da yatırımcıların alt koinlerden uzak dururken, bir süre boyunca Bitcoin biriktirmekte olduğunu gözler önüne sermekte.

Bitcoin fiyatları bu yıl ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, BTC vadeli işlem sözleşmelerine olan ilgi durmadan arttı. Yaklaşık 2 gün önce Chicago Merchantile Exchange (CME) tarafından yayınlanan bir raporda, Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük hacminin 2018 yılının ilk çeyreğine kıyasla, ikinci çeyrekte %93 artış gösterdiği belirtilmişti. 

CME buna ek olarak açık faiz oranının veya Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerindeki açık kontrat sayısının 2.400’ü aştığını ve bunun da 2018 yılının ilk çeyreğine kıyasla %58 gibi bir artışa tekabül ettiğini ifade etmekte.

Bitcoin eğer kritik üst destek işlem direncini kırabilirse, traderların bu konudaki yaklaşımı iyice iyimser bir hal alacak ve bunun karşılığında kendilerinden iyice emin olup gelecek vaat ettiğini düşündükleri alt koinlere de yatırım yapmaya başlayacaklar. Lider kripto para birimlerinin çoğu yukarı doğru yükselirken, bu yeni bir yükseliş trendinin başlayacağı anlamına da gelir. Ancak bu yıl 2017 yılında gördüğümüz gibi dik bir tırmanma beklemiyoruz. Onun yerine daha ılımlı bir yükseliş olabilir.

Bunca laftan sonra asıl konuya dönsek iyi olacak gibi, hangi kripto para birimleri bir yükseliş için yolluk yapmaya başladı?

BTC/USD

21 Temmuz tarihinde Bitcoin fiyatında yaşanan geri çekilme 7.250 dolar seviyesinde durdu ki bu pozitif bir işaret. Boğalar şu an için yukarıda konumlanmış vaziyetteki direnç hattı olan 7.750 doları aşmaya çalışıyor.

BTC/USD

Eğer bu seviye aşılırsa, BTC/USD çifti 8.500 dolara kadar çıkacaktır ki burada başka bir satış baskısı ile karşılaşabilir. 7.750 doların üstüne çıkılırsa bu durum alçalan üçgen formasyonunu (descending triangle) da geçersiz kılar ki bu çok olumlu bir hareket olur. Hareketli ortalamalar iyimser bir izlenime sahip ve 20 günlük üssel hareketli ortalama (EMA) şu an olası herhangi bir düşüşte güçlü bir destek sağlayacaktır.

Eğer boğalar 7.750 dolar seviyesindeki direnç hattını aşmada başarısız olurlarsa, bir kaç gün boyunca 7.250 dolar ve 7.750 dolar arasında bir gel git görmemiz olası. Fiyat 7.250 doların altında kapanış yaparsa BTC 6.950 dolara kadar gidebilir.

ETH/USD

Ethereum 440 dolara yakın bir seviyede destek oluşturmaya başladı ancak 470 doların üzerine çıkmakta ciddi anlamda zorluk yaşıyor. 20 günlük üssel hareketli ortalama iyi bir yükseliş elde ettikten sonra düzleşmeye başladı bu da yakın zamanda bir konsolidasyon olacağının göstergesi olarak yorumlanabilir.

ETH/USD

50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) ve 515.28 dolar arasındaki bölge direnç noktası olarak işlem görecektir. Bunun üzerine çıkıldığı taktirde ETH/USD çifti 550 dolara hatta oradan da 600 dolara kadar çıkabilir. Konsolidasyon süreci ne kadar uzun olursa, bu ivme o kadar güçlü olacaktır.

Eğer Ethereum 440 doların aşağısına kayarsa, ETH için kritik bir destek seviyesi olan 404.99 dolara kadar düşme yaşanabilir. Bunun da altına inme durumunda fiyat 358 dolara geriler. Bu sebeple, olası bir düşüşte 400 dolarda çıkış yapmak mantıklı olacaktır.

XRP/USD

Ripple’da işler hala kötü. Alıcılar XRP’ye hala geri dönmedi ve bu kripto para 0.42420 hattının üzerinde kalmakta zorlanıyor. XRP şu an için 20 günlük üssel hareketli ortalamada ciddi bir direniş ile karşı karşıya.

XRP/USD

XRP/USD paritesi şu an için 0.42420 dolar ile, 0.51978 dolar gibi geniş bir aralıkta konsolidasyon yaşıyor. 0.42420 dolarda yer alan destek hattının aşağısına bir düşüş, XRP fiyatını 0.33 dolara kadar geriletebilir. Şu an XRP için tek küçük ama olumlu gösterge Göreceli Güç Endeksinin (RSI) bir süredir pozitif bir uyumsuzluk oluşturuyor olması.

Eğer boğalar 0.51978 dolar ile 0.56270 dolar seviyelerindeki üst destek hatlarını aşabilirlerse, ilk olarak 0.63 dolara, oradan da 0.7 dolar seviyesine kadar bir yükselme olabileceği kanısındayız.

Fiyat 0.56270 doların üstüne çıkıp orada tutunduktan sonra, XRP alma tavsiyesinde bulunuyoruz.

BCH/USD

Boğalar 20 günlük üssel hareketli ortalamayı başarılı bir şekilde savundu ki bu Bitcoin Cash için gayet olumlu bir gösterge.

 

BCH/USD

Bitcoin Cash boğaları yukarıya tırmanış esnasında 838.9139 dolar ile 934.2316 dolar seviyelerinde ciddi bir direniş ile karşılaşacak. Bu bölge aşıldıktan sonra, BCH/USD paritesi 1.200 dolara kadar çıkmalı.

Bu sebeple, şu an için 650 doların aşağısına indiğinde çıkış yapma koşulu ile, mevcut pozisyon fazlası yatırımınız varsa bunlara dokunmamanızı tavsiye ediyoruz. İlk fırsatta çıkış noktasını biraz daha yukarı taşımamız gerekmekte.

Eğer BCH/USD paritesi 50 günlük basit hareketli ortalamadan kurtulmayı başaramazsa, fiyat yeniden 745 dolara kadar bir düzeltme yaşayacaktır.

EOS/USD

EOS geçtiğimiz ay içerisinde 6.8926 ve 9.4456 dolar arasında konsolidasyon yaşamaktaydı. Şu an için fiyat 20 günlük üssel hareketli ortalamaya yakın bir vaziyette.

EOS/USD

 

EOS/USD paritesi 9.4456 dolar seviyesindeki direnç hattının üzerine çıkmayı başarabilirse ciddi bir artış vaat edebilir. Eğer böyle bir ivme kazanılırsa EOS’un sıradaki hedefi 12 dolar olacaktır.

Ayılar fiyatı  6.8926 doların altına çekebilirlerse, EOS 4.3396 dolara kadar gerileyebilir. Şu an için çok belirsiz bir aralıkta sallandığından dolayı, EOS için bir tavsiyede bulunmadan önce beklemek en iyisi olacaktır.

LTC/USD

Litecoin şu an için 74.074 dolar ve 91.146 dolar aralığında seyretmekte. Litecoin’in 20 günlük üssel hareketli ortalaması düzleşme göstermeye başladı ki bu konsolidasyonun devam edeceği anlamına geliyor.

LTC/USD

Göreceli güç endeksi üzerinde oluşan güçlü pozitif uyumsuzluk gayet olumlu bir işaret. Eğer boğalar 91.146 dolar barajını aşmayı başarırsa, LTC/USD paritesi 107 doları test etmeye başlayabilir.

Boğalar bu seviyeyi aştıktan sonra Litecoin’in yeni bir yükseliş trendi başlatacağı açık. Bu sebepten ötürü, herhangi bir yatırım tavsiyesinde bulunmadan önce fiyatın 108 dolar üzerine çıkmasını beklemekte fayda var.

Kötü tarafta ise, eğer boğalar 74.074 dolar seviyesinin aşağısına inebilirse, Litecoin negatif bir hal alacaktır ve 57 dolara kadar inmesini görebiliriz.

ADA/USD

Cardano 21 Temmuz tarihinde 20 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerine çıktı ancak boğalar 0.18617 dolardaki direnç hattını aşmada başarısız oldu.

ADA/USD

Hareketli ortalamalar iyimser bir geçişin eşiğinde ki bu gayet olumlu bir gösterge. Eğer boğalar 0.181617 doların üzerine çıkıp burada günü noktalayabilirlerse, 0.23 dolara kadar bir tırmanış seçenekler arasına girer.

ADA/USD paritesi 20 günlük üssel hareketli ortalama altında bir kapanış yaparsa negatif bir hal alacaktır. Traderlara ellerinde bulunan pozisyon fazlasına tutunmalarını ve beklemelerini tavsiye ediyoruz. Cardano yükseliş vaat eden kripto para birimlerinden bir tanesi.

XLM/USD

Stellar, 21 Temmuz tarihinde 0.2544 dolar seviyesini tekrar test etti ama altına düşmedi ki bu boğaların hala belirli seviyeleri koruyabildiğinin göstergesi.

XLM/USD

Ancak, XLM/USD paritesi son iki gündür tırmanışta karşısına çıkan en büyük direnç hattı olan 0.31312212 dolar seviyesini aşmakta başarısız oluyor. Bu da şu an Stellar’ın alıcılar konusunda bir sıkıntı çektiğini gözler önüne seriyor.

XLM önümüzdeki bir kaç gün boyunca 0.25 dolar ile 0.313 dolar arasındaki bölgede git gel yapacaktır. Ama ondan sonraki tarihlerde bunu aşması beklenen XLM, böyle bir durum olduğunda 0.386 dolara kadar çıkabilecek potansiyele sahip. Bu esnada yaşanan olası bir kırılma fiyatı 0.20 dolara kadar götürebilir.

Stellar’ın yükselme olasılığı, fiyatın 20 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerinde kaldığı sürece çok fazla. Bu sebeple yatırımcılara ellerinde olan pozisyon fazlasını bırakmamalarını öneriyoruz.

XLM’nin sahip olduğu hareketli ortalamalar iyimser bir görüntü çiziyor.

IOTA/USD

IOTA geçtiğimiz iki gün boyunca çok dar bir aralıkta işlem görmekteydi ki bu aralık aynı zamanda 0.9150 dolar seviyesindeki kritik destek hattına da çok yakın.

 

IOTA/USD

IOTA/USD paritesi 0.9150 dolarda tamamlanacak olan küçük bir alçalan üçgen formasyonu oluşturdu. Bu sebeple eğer IOTA 0.8850 dolar altına inerse, mevcut pozisyon fazlası yatırımlarınızı daha fazla bekletmemenizi tavsiye ediyoruz.

İşin iyi yönünde ise, alçalan üçgen formasyonunun düşüş hattından yukarıya doğru yaşanan herhangi bir ivme, en kötü günlerin geride kaldığına delalet eder. O vakte kadar yaşanan  bütün geri çekilmelerde IOTA ciddi bir satış baskısı görebilir.

TRX/USD

TRON 0.03275 dolar seviyesinin altına inmemiş olsa bile, bulunduğu seviyelere çok fazla alıcı çekmekte başarılı olamadı. Eğer boğalar iki gün içerisinde 20 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerine çıkamazsa, TRON’un ciddi bir düşüş yaşaması içten bile değil.

TRX/USD

TRX/USD paritesi mevcut destek hatlarının aşağısına bir sızma yaşanırsa, 0.022805 dolara kadar kayabilir. Ama tabii ki bütün indikatörler kötü değil. Boğalar 20 günlük üssel hareketli ortalama ile 50 günlük basit hareketli ortalamada ciddi bir direnişle karşılaşacaklar ancak bu ikisinin de yavaş yavaş düşüş yaşadığını görebiliyoruz.

RSI üzerinde yavaş yavaş oluşan pozitif uyumsuzluk güzel bir işaret olsa da, sadece fiyatın ivme kazanmasından sonra alma tavsiyesinde bulunabiliriz. O zamana kadar TRON belirsiz bir tablo çizmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment