Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Temmuz Bitcoin Fiyat Analizi: 8000 Dolar Aşıldı, Peki Devamı Gelecek Mi?

Bitcoin Fiyatı İçin Önemli Noktalar

  • Bitcoin uzun vadeli alçalan üçgen formasyonundan bir sıçrama gerçekleştirdi.
  • Fiyat şu an 8.000 dolar üzerinde direnç kazanmaya çalışıyor ve burası çok kritik bir nokta.
  • Eğer günü 8.000 dolar üzerinde kapatabilirse, Bitcoin için çok güçlü bir boğa piyasası yolda.

Bitcoin fiyatı 8.000 üzerine çıkacak kadar sağlam bir ivme yakaladı ve bunu sürdürebilmek için başka bir destek unsuruna ihtiyaç duyuyor. 

Bitcoin Fiyat Analizi

100 günlük basit hareketli ortalama, uzun vadeli 200 günlük basit hareketli ortalamanın üzerinde ki bu minimum direnç hattının yukarıya doğru ivme kazandığının göstergesi. Bu durum daha anlaşılır bir şekilde, yakalanan bu yükseliş olası bir düşüş yerine daha da artacaktır şeklinde yorumlanabilir. Hareketli ortalamalar arasındaki boşluk da genişlemekte ki bu yükseliş momentumunun daha da güçlendiği anlamına geliyor.

Ancak, göreceli güç endeksi eski bölgesi olan aşırı alım konumundan yavaş yavaş düşüşe geçmiş gibi duruyor. Bu durum satış baskısının azaldığını göstermekte. Bu durum bizim için biraz tehlikeli çünkü RSI’nin böyle bir sinyal vermesi, Bitcoin’in kırdığı alçalan üçgen formasyonunun zirvesindeki 7.200 dolar seviyesini tekrar bir test edebileceği veya direkt olarak üçgenin dibindeki 6.500 dolara kadar inebileceği riskini de taşıyor.

Diğer bir yönden Stokastik indikatörüne baktığımızda, buradaki görüntüye göre Bitcoin’in daha da çıkması çok olası. Böyle bir durumda alıcılar yine galip gelecektir ve Stokastik Oscillator aşırı alım durumundan çıkıp, boğa piyasasında yorgunluk olduğunu ve alımların düştüğünü gösterene kadar yükselmeye devam edecektir.

Kurumsal ilgi ve düzenleme son zamanlarda Bitcoin’i yükselten şey oldu ve şu sıralar piyasadan SEC‘e Bitcoin ETF’si konusunda yapılan çok sağlam bir baskı var. ETF onaylanması demek paranın endüstriye akın etmesi demektir ki bu durum Bitcoin’in sene boyunca kaybettiği bütün değer kaybını telafi etmesi anlamına gelebilir.

Madalyonun diğer yüzünde, olası bir ETF reddi düzenleyicileri kripto para birimleri ile tekrardan kötü ilişkilere sürükleyebilir ve bu Bitcoin’de daha önce hiç görülmediği kadar bir düşüşe neden olur. Şu sıralar Dolara olan talep Çin’le olan güncel ilişkiler yüzünden darbe almış gibi gözükse de, bu haftanın sonlarına doğru yayınlanacak olan gayri safi milli hasıla oranları dolara olan talebi tekrardan kökleyebilir.

ETF’nin onaylanması durumunda, Bitcoin fiyatının Tom Lee’nin bahsettiği gibi 20.000 dolar seviyesine çıkıp çıkamayacağından emin değiliz ancak, fiyatın o yolda emin adımlarla ilerleyeceği kesin gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment