Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

27 Milyar Dolarlık Ruffer’dan Bitcoin Yorumu: Yüzde 90 Kârdayız

Yönetimi altında 27 milyar dolarlık varlık bulunduran Ruffer Investment, yaptığı bitcoin yatırımının dolar bazında neredeyse ikiye katlandığını açıkladı. Onu “alışılagelmiş” yatırım enstrümanlarından ayrı tutan Ruffer, bitcoin’e yaptığı yatırımı açık bir şekilde savundu.

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden Ruffer Investment, yatırımcılarıyla yeni bir not paylaştı. Aralık 2020’de bitcoin yatırımı yapan Ruffer, bu portföyün dolar bazında yüzde 90 oranında değer kazandığını açıkladı.

‘Bizim böyle bir mazimiz vardır…’

27 milyar dolarlık Ruffer, yatırımcıların gelişmiş ülkelerde izlenen ‘sıfır faiz politikası’ sebebiyle yeni güvenli limanlar aramaya başladığını söyledi. Bitcoin’in alışılagelmiş yatırım enstrümanlarından farklı olduğu belirtilirken “Bizim Ruffer olarak böyle sıra dışı limanlara yönelmek gibi bir mazimiz vardır.” vurgusu yapıldı.

Bitcoin sayesinde parasını neredeyse ikiye katlayan Ruffer onun geleceğinden umutlu. Yatırımcılarla paylaşılan notta şu ifadeye yer verildi:

“Önümüzde bitcoin’in finansallaşacağı ve gitgide daha fazla kurumsal kabul göreceği bir yol var. Biz bu yolun başında olduğumuza inanıyoruz.”

‘Eğer haksızsak para kaybetmiş oluruz.’

Bitcoin’in önündeki bu yol pürüzsüz değil. Ruffer’ın aktarımına göre Bitcoin’in önünde normalleşme, regülasyon ve kurumsallaşma olmak üzere üç ana süreç var. Bitcoin’in ‘günümüzdeki namını risk primi olarak görüyoruz’ diyen Ruffer yöneticileri tüm bu süreçlerin fiyatı ciddi ölçüde etkileyebileceğini açıkladılar.

Bu etkinin olumlu mu olumsuz mu olacağı belirsizliğini korurken Ruffer bu konuda risk almaya razı. Yatırım devi bu riski şöyle özetliyor:

“Eğer biz haksızsak bitcoin dibe çöker ve biz para kaybederiz. Zaten pozisyonumuzu bu yüzden küçük ama kayda değer bir boyutta tutuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!