Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3AC’den Borcunu Geri Alamayan Voyager Digital, İflas Başvurusunda Bulundu

Kripto paraların sert düşüşüyle birlikte sıkıntılı günler geçirdiği bilinen kripto ticaret platformu Voyager Digital, iflas başvurusunda bulundu.

Kripto şirketi Voyager, ABD’nin iflas yasasının 11. bölümünün haklarını kullanmak isteyerek iflas başvurusu yaptı.

Three Arrow Capital’e (3AC) verdiği borçları geri alamayarak daha da sıkıntılı bir sürece giren şirket, geçtiğimiz haftalarda kullanıcıları için günlük para çekme limitini 10 bin dolara düşürmüştü.

Birkaç gün ardından bir açıklama daha yaparak para çekme, yatırma ve ticareti durdurduğunu açıklayan Voyager, “Zor bir karardı ancak mevcut piyasa koşullarını ele aldığımızda doğru karar olduğunu düşünüyoruz.” demişti.

Alacaklarını ödememesinin ardından Three Arrows Capital’e temerrüt bildirimi yayınlayan şirket, bildirimi yayımlamadan birkaç gün önce likidite ihtiyaçlarını karşılamak için Alameda Research‘den 200 milyon dolar ve 15.000 Bitcoin kredi aldığını belirtmişti.

Voyager Digital’in 100.000’den fazla alacaklısı ve toplamda 1 ila 10 milyar dolar arasında varlığa sahip olduğu düşünülüyor.

Terra USD çöküşü ile başlayan kripto paraların düşüşü birçok kripto para firmasını kötü etkiledi. Celcius, Voyager Digital ve Three Arrows Capital gibi büyük şirketler kripto paraların düşüşüyle oldukça büyük sıkıntıya girdi ve borçlarını ödeyemeyerek iflas etme durumuna geldiler.

3AC ise 2 Temmuz tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu ve ABD mahkemelerinden alacaklılara karşı koruma talep etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!