Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Bin Bitcoin, 75 Bin Ethereum Aldı: Grayscale Stoğunu Büyütüyor

Grayscale kripto para oyununu yeni aldığı 5 bin Bitcoin (BTC) ve 75 bin Ethereum (ETH) ile genişletmeye devam ediyor. Bir finansal analistin açıklamalarına göre Grayscale Investments, toplam BTC ve ETH arzının %2’sinden fazlasını elinde tutuyor.

Önde gelen kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale Investments, yönetim altındaki varlıkların (AUM) toplam değerinin 7.7 milyar dolar olduğunu açıkladı. Grayscale, sosyal medya hesabından paylaştığı tablo ile yatırım ürünlerinin AUM değerini gözlem önüne serdi.

Şirketin, en çok AUM’a sahip ürünü Grayscale Bitcoin Trust oldu. Şirketin yönetimi altındaki Bitcoin değeri 6.5 milyar doları aştı. Onu hemen ardından yaklaşık 945 milyon dolar ile Grayscale Ethereum Trust izledi.

Grayscale şirketinin finansal ürünlerinde 61,1 milyon dolar değerinde Ethereum Classic, 47.2 milyon dolar değerinde Bitcoin Cash, 36,2 milyon dolar değerinde Litecoin ve 10,2 milyon dolar değerinde Zcash bulunuyor.

Bitcoin-ethereum-grayscale
Grayscale Investments tarafından 11 Kasım’da Twitter’da paylaşılan ve şirketin ürünlerinin durumunu gösteren tablo.

BTC ve ETH özelinde toplam arzın %2’sinden fazlasını elinde tutuyor

Finansal analist ve editör Ian Dyer, Twitter hesabından Grayscale’in yönetimi altındaki Bitcoin ve Ethereum miktarının ölçeklenmesi açısından önemli noktalara değindi. Dyer, şirketin cuma günü 5 bin 191 Bitcoin daha aldığını söyledi. 5 bin 191 Bitcoin’in şu anki değeri yaklaşık olarak 71 milyon dolara denk geliyor. Dyer, Greyscale’in son hamlesiyle de elinde olan toplam Bitcoin miktarının toplam arzın %2.6’sına denk geldiğini söyledi.

Analist Ian Dyer tarafından bugün atılan bir başka tweette ise Grayscale Investsments’ın dün 75 bin 419 Ethereum aldığı açıklandı. Grayscale toplam Ethereum arzının %2,13’ünü elinde tutmaya başladı. Finansal analist yaptığı açıklamada, talebin ETH ve diğer altcoinlere kaymasının an meselesi olduğunu da ileri sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!