Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Altcoin Pazarını Boğuyor: İşte En Çok Kaybettiren 5 Altcoin

Bitcoin olası bir sağlamlaştırma dönemine girerken, altcoin pazarında da işler iyi gitmiyor. Kripto para sektörünün toplam piyasa değeri 398.4 milyar dolara kadar geriledi. Bu sırada, piyasa değeri bakımından ilk 20’ye giren kripto paralar arasında en çok kaybettiren 5 altcoin; Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), Bitcoin SV (BSV), EOS (EOS) ve Crypto.com Coin (CRO) oldu. 

Bitcoin ralliye devam edemese de altcoinleri ezmeye devam ediyor

Bitcoin, rallisine bir ara vermiş olsa da altcoinlerin de düşük seviyelerde seyredilmesi ile piyasa hakimiyetini %63’e yaklaştırmayı başardı. BTC, çoğu analistin 13 bin 700 dolar sularında bir kez daha bir dirençle karşılaşınca 13 bin 500 doların dahi altına geriledi. Bitcoin’in bu performansı konsolidasyon ile ilgili iddiaları güçlendirdi.  Şu an 13 bin 500 dolar sularından işlem gören Bitcoin, her şeye rağmen 250 milyar doları aşan piyasa değeri ile altcoin pazarının üzerindeki mutlak hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda rüzgar gibi esen DeFi tokenları da ağır hasar almaya başlayınca, altcoinlerin yanı sıra tüm kripto para camiası da etkilendi. CryptoPatato’nun haberine göre, bu tabloda kripto para sektörü yalnızca 1 günde 10 milyar doların üzerinde değer kaybetti. Bunda Bitcoin rallisinin duraksaması etkili olduğu kadar, altcoinlerin kırmızıya boyanması da büyük rol oynadı.

En Çok Kaybettiren 5 Altcoin

Neredeyse tüm altcoin grafikleri kırmızıya bürünmüşken bazıları, önemli derecede ağır hasar aldı. CoinGecko verileri baz alınarak piyasa değeri sıralaması bakımından ilk 20’de yer alan kripto paralara bakıldığında, en çok kaybettiren altcoinler Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), Bitcoin SV (BSV), EOS (EOS) ve Crypto.com Coin (CRO) oldu.

Binance Coin (BNB)

Piyasa değeri bakımından 7. sırada yer alan Binance Coin fiyatı şu an 26,80 dolar sularında seyrediyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak gösterilen Binance’in kendi kripto parası olan BNB, son 7 günde %13.6 oranında düşerken son 24 saate %6’nin üzerinde kayıp yaşadı. Binance Coin’in piyasa değeri ise 4 milyar doların hemen altında yer alıyor.

bitcoin-altcoin
Binance Coin için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Polkadot (DOT)

Geçtiğimiz aylarda en değerli 5 kripto para arasına girmeyi başarmış olan Polkadot şu an yaklaşık 3.7 milyar dolarlık piyasa değeri ile 8. sırada bulunuyor. Kripto para dünyasından birkaç kişinin öngördüğü gibi ilk 3 arasına giremeyen DOT istenilen performansı göstermedi. Son 7 günde %15 düşüş gösteren Polkadot fiyatı son 24 saatte ise %2’nin üzerinde geriledi. DOT şu an 4 doların hemen altında işlem görüyor.

bitcoin-altcoin
Polkadot için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin SV (BSV)

2.8 milyar dolarlık piyasa değeri ile 12. sırada yer alan Bitcoin SV, şu an yaklaşık 150 dolardan alınıp satılıyor. BSV’nin yaşadığı kayıp oranları ise; son 7 günde %13.2 ve son 24 saatte %7 olarak gözlemleniyor.

bitcoin-altcoin
Bitcoin SV için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

EOS (EOS)

Bitcoin SV’nin hemen altında yer alan EOS, 13. sırada kendine yer buluyor. EOS fiyatı son 7 günde %11,7 gerileyerek 2,32 dolara kadar düştü. EOS’un son 24 saatte yaşadığı kayıp %5,6 oranında. 1.6 milyar dolar gibi bir günlük hacme sahip olan EOS’un piyasa değeri ise 2.2 milyar dolar sularında seyrediyor.

eos-coin
EOS için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Crypto.com Coin (CRO)

1.6 milyar dolarlık piyasa deperi ile CRO 16. sırada yer alıyor. CRO son 7 günde yaklaşık %20 kayıp yaşadı ve fiyatı 0,0780 dolara kadar geriledi. Crypto.com Coin, son 24 saatte yaklaşık %6 kayıp yaşadı.

cro-cryptocom
Crypto.com Coin için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!