Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Cryptopia Çalışanı 250 Bin Dolar Değerinde Kripto Para Çaldı

Cryptopia borsasından 250 bin dolar değerinde kripto para çalındığı açıklandı. Borsanın eski bir çalışanı olduğu öne sürülen hırsızın 24 milyon dolar değerindeki hack olayıyla bir ilgisi bulunmadığı yerel polis tarafından bildirildi.

2019 yılında büyük bir hack saldırısına maruz kalan Cryptopia borsasının eski bir çalışanı, bir bağlantısı aracılığıyla 250 bin dolar değerinde kripto para çalmakla suçlandı. Paralarla birlikte müşteri bilgilerinin çalındığı da söylendi. Çalındığı iddia edilen kripto paraların Grant Thornton’a iade edildiği aktarıldı.

Söz konusu suçlunun ekim ayında da mahkemeye çıktığı, bu olayın ardından aralık ayında tekrar mahkeme karşısına geçeceği söylendi. Polisin açıklamalarına göre eski borsa çalışanının 2019 Ocak ayında gerçekleşen büyük hack saldırısıyla bir bağlantısı bulunmuyor.

2019’da neler yaşanmıştı?

2019 Ocak ayında bir grup hacker yüzünden 23 milyon dolar kaybeden Yeni Zelanda merkezli Cryptopia borsası, yaklaşık 900 farklı kripto para biriminden oluşan varlıklarının %15’ini kaybetmişti. Olay, borsa tarafından önce bir güvenlik açığı olarak duyurulmuş, ardından Yeni Zelanda polisi olaya dahil olmuştu. Yaşanan bu olay, Yeni Zelanda tarihinin en büyük hırsızlık olayı olarak kaydedilmişti. Polisler, saldırının arkasında kim olabileceğine dair yöneltilen sorulara şu şekilde cevap verdi:

“Yerel birisi mi? Yeni Zelanda’da bir yerlerde organize bir suç grubu mu? Uluslararası bir kişi mi? Herhangi biri olabilir.”

Daha çok Ethereum tabanlı kripto paraları bünyesinde listeleyen Cryptopia, saldırı sonrasında birçok kullanıcıyı zor durumda bırakarak iflasını açıkladı. İflas sürecinden sorumlu Grant Thornton kurumu ise zararın bir kısmını üstlenmek istediğini söylemişti. Borsada bulunan kripto paraları güvence altına almak için Grant Thornton tamı tamına 3 milyon dolar harcadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!