Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Bu HODL Grafiği Aylar Sonra İlk Kez Bearish Sinyal Verdi

Uzun vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıları aylar önce açtıkları yatırım pozisyonlarını ilk kez kapatmaya başladılar. Bitcoin’e uzun vadeli yatırım yapan insanların sayısı uzun bir süre boyunca artış gösterse de bu sayı ilk kez keskin bir şekilde azalmaya başladı.

ABD’deki başkanlık seçimi öncesinde hisse ve emtia piyasaları karmaşık sinyaller veriyor. 13 bin doların üstüne çıkıp 14 bin doları test etmeye başlayan Bitcoin (BTC) fiyatı birkaç haftalık bu belirsizlik sürecini genel olarak iyi geçirdi. Fakat Bitcoin fiyatının bir süre boyunca yukarı yönde grafik çizmiş olması, yatırım pozisyonların değişmesine yol açtı.

Günlük, haftalık hatta aylık bazda alım-satım yapmaktansa uzun vadeli yatırım düşüncesiyle Bitcoin alan ve piyasadaki volatiliteye rağmen satış yapmayan yatırımcılara kripto para sektöründe HODL’cı denilebilir. Glassnode bu yatırımcılar arasındaki genel algıyı inceleyebilmek için HODL Pozisyonlarındaki Net Değişim adlı bir grafik hazırladı.

Bu HODL grafiği ne amaçla kullanılıyor?

İlk olarak Adamant Capital tarafından geliştirilen bu grafik Bitcoin fiyatının yükseleceğine inanan, yani HODL yapan yatırımcıların sayısındaki aylık değişimi baz alıyor. Bu değerlendirme sonucunda ortaya çıkan net sayının pozitif olması, daha fazla insanın HODL yapmaya başladığı anlamına geliyor. Buna karşılık sayının negatif çıkması ise uzun vadeli yatırımcıların satış yapmaya başladığını göstergesi.

Bu tablo aylardır görülmedi

Bu doğrultuda; söz konusu HODL grafiğinin pozitif olmasının uzun vadede bullish; negatif olmasının ise bearish olduğu söylenebilir. Ve Glassnode’un paylaşımı bu grafiğin şu an için bearish sinyal verdiğini gösterdi.

Firmanın bugünkü tweetine göre HODL Pozisyonlarındaki Net Değişim grafiği, Mart 2020’den beri ilk kez negatif bölgeye düştü. Ve bu küçük çaplı bir düşüş olmadı. Öyle ki firma bunun Ağustos 2019’dan beri görülmüş en büyük düşüş olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!