Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steve Wozniak: Bitcoin “Tek Kripto Altın”

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, 4 Haziran’da yapılan bir röportajda “sadece Bitcoin’in saf kripto altın” olduğunu belirterek, hisselerinin çoğunu satmasına rağmen kripto para birimine olan inancını teyit etti.

Amsterdam‘da devam eden Money 20/20 konferansında CNBC‘ye konuşan kıdemli geliştirici, Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in Bitcoin‘in hem internet hem de dünyanın “tek para birimi” olacağı hakkındaki yorumlarını “tuttuğunu” söyledi. Dorsey, Mart ve Mayıs aylarında, Bitcoin’in 2028 yılına kadar uluslararası anlamda tercih edilen para birimi olacağını tahmin ettiği iki etkinlikte konuşmuştu.

Wozniak, kendi fikirlerini “Jack Dorsey’in söylediklerine inanıyorum, bunun gerçekleşmesinin gerekliliğine inandığımdan değil ama öyle olmasını istediğim için, bu çok saf bir düşünce” diye açıkladı.

Wozniak, orijinalinde bir ödeme aracı olarak kullanımını denemek için zamanında Bitcoin’i 700 $ ‘dan satın aldığını ve “bir yatırımcı olmadığını” yineledi. CNBC’ye “Bir Bitcoin’im ve iki ether’im var” dedi. Bununla birlikte, Wozniak için, Bitcoin diğerlerinden ayrı bir kripto varlık sınıfı temsil ediyor:

“Sadece Bitcoin saf kripto altındır… ve kesinlikle buna katılıyorum. Diğerleri Bitcoin’in bazı yönlerinden vazgeçme eğilimindeler. Örneğin, tamamen merkezsiz ve merkezden kontrolü olmayan sistemler geliştiriyorlar. Bir iş modeline sahip olmak için vazgeçmeleri gereken ilk şey bu.”

Hem Bitcoin hem de ana alt koin fiyatlarının Haziran ayında baskılanması nedeniyle, Bitcoin geçen ay % 20 civarında bir kayıp yaşamıştı, bazı kaynaklar mevcut koşulların alıcılar için iyi bir fırsat sunduğunu iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment