Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Amazon, Google Ve Apple’ın Ne Yapacağını Bekleyip Göreceğiz”

Ethereum’un kurucu ortağı, Dünyanın teknoloji devlerinin kripto paralara karşı nasıl bir tutum sergileyeceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Geçen hafta “Quartzs’ın Şimdi Ne Olacak” adlı film serisinin açılışında konuşan yazılım geliştici ve kurucu ortak Joseph Lubin; Amazon, Google ve Apple’ın bu teknolojiyle ilgili ciddi bir iş ortaklığına girme işareti vermediğini söyledi.

Apple ilgisiz ve habersiz görünüyor. Google yatırımlar yapıyor ama ciddi bir iş hacmi yok. Amazon konusunda pek birşey görmedik. Bekleyip göreceğiz.”

Amazonun merakla beklenen konferans konuşmasının dikkat dağıtıcı bir detay olduğu ortaya çıktı. Hem piyasada hem dışarıda haftalar öncesinden konuşulmaya başlanan Bitcoin entegrasyonunun sözü dahi geçmedi.

Lubin’e göre Blockchain yine de ümit vadediyor: Özellikle Amazon’un bu yıkıcı rakipten (blockchain) zarar görebileceğini ileten yazılımcı şöyle devam ediyor:

“Kesinlikle merkezi otoriteye dayanmayan bir Amazon hayal edebiliyorum.”

“Kesinlikle ayrılmaz bir bütün değiller. Hiçbiri karşı çıkmıyor ama yeterince olgun da değiller. Ben birçok farklı aktörle ve farklı rollerle çalışabileceğimiz bir platform hayal edebiliyorum.”

Aynı röportajda Lubin, ilginç bir şekilde kripto paraların bir balonun içinde olduğu iddiasını pozitif bir bakış açısıyla ele aldı:

“Elbette bir balonun içindeyiz. Umarım bu balon, git gide büyüyen bir balonlar serisinin içindedir. Bu balonlar ilgi çekiyor, ekosisteme değer getiriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment