Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucularından Chris Larsen, Dün Yaşanan Çöküşte Kağıt Üstünde 44 Milyar Dolar Kaybetti

Kripto para piyasasında salı günü yaşanan çöküşün ardından artık trend yeşile doğru dönse de, çöküşün yankıları henüz bitmedi. Ciddi bir kaos ve karmaşanın yaşandığı anlarda, Bitcoin’in sert düşüşünden en çok etkilenen kripto paralardan biri ise Ripple olmuştu. Ripple, 4 Ocak’ta muhteşem bir grafik yakalayarak tarihindeki en yüksek rakamı yani 3.84 doları görürken, dün  yaşanan çöküşte ise 1 dolar seviyelerinde kalmak için mücadele veriyordu.

Bu düşüşten en çok etkilenen isim ise en azından kağıt üzerinde Ripple’ın başkanı ve eş kurucusu olan Chris Larsen oldu. Ripple’ın 4 Ocak günü 4 dolara dayandığı dönemlerde dünyanın kağıt üzerindeki en zengin insanı olan Larsen, buna karşın Ripple’ın çok ciddi değer kaybettiği dönemlerde kağıt üstünde, elindeki servetin 44 milyar dolarını bir anda kaybetmiş oldu.

Bir başka deyişle, Ripple 3.78’ten işlem görürken elinde dolar karşılığı olarak 44 milyar dolar para bulunan Larsen, Ripple’ın Çarşamba günü dip yaptığı dönemlerde ise yalnızca(!) 15.8 milyar dolar paranın sahibiydi.

Bilindiği üzere, Ripple diğer kripto para sistemlerinin eksine bir merkezden yönetilmesiyle biliniyor. Larsen’in ortaklarından olduğu şirket, dolaşımdaki 100 milyar ripple’ın, 61 milyarını elinde bulunduruyor ve Larsen de, şirketin %17 hissesine sahip durumda.

Ripple’ın 12 Aylık Performansı

Geride bıraktığımız 2017 yılının hiç şüphesiz en çok konuşulan kripto paralarından biri olan Ripple, çarşamba günü Bitcoin’in 10 bin dolar, Ethereum’un da 860 dolar seviyelerini test ettiği esnada CoinMarketCap verilerine göre 1 dolar civarında işlem görüyordu.

Ancak ciddi düşüşün ardından kendini toparlamayı başaran Ripple, şimdilerde ise bu yazının yazıldığı esnadaki verilere göre, 1.70 dolar civarında işlem görüyor.

Ocak 2017 yılından bu yana Bitcoin %1.500 artarken, Ripple ise tam tamına %35.500 artmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment