Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Düşüş Sonrası Bitcoin Yorumu

Birkaç seferdir aşmayı başaramadığı 12 bin dolar direncinden sonra tekrar düşüş trendine geçen Bitcoin, borsalardan gelen arıza haberleriyle daha büyük bir gerileme yaşadı ve son 24 saat içerisinde %5’ten fazla değer kaybetti. Bu durumun ardından hem yatırımcılar hem piyasa takipçileri arasında oluşan paniğe bir cevap da Binance CEO’sundan geldi: Paniğe gerek yok, Bitcoin bu düşüş yüzünden ölmeyecek!

Eylül ayına 12 bin dolar civarında giriş yapan Bitcoin (BTC), buradaki konumunu koruyamamış ve yaşadığı düşüşe rağmen 11.700 dolar sularına tutunmayı başardı. Fakat, dünya çapında borsalardan gelen hata raporları ve skandallar bu düşüşü hızlandırmış ve lider koini 11.300 dolara kadar geriledi. BTC’nin yaşadığı bu hızlı düşüş altkoinleri de etkiledi ve piyasa geneline kırmızı renkli grafikler hakim olmaya başladı.

Borsalar sorunlarını gidermiş olsa da piyasa genelindeki bu olumsuz hava, yatırımcıların panik yapmasına ve bu düşüşleri bir “elden çıkart sinyali” olarak görmesiyle Bitcoin için her şey daha da kötü gitmeye başladı. 11.300 dolar sularındaki değere de tutunamayan BTC 11 bin dolar barajının altına düştü ve şu an 10.800 dolar sularından işlem görüyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile paniğe kapılan yatırımcının içine su serpmek isteyen dünyanın en büyük borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin’in daha ölmediğini söyledi.

Düşüşü Yatırım İçin Fırsat Olarak Kullanın, S2F Hala Geçerli

Çoğu uzmana göre ise bu düşüş bir satma sinyalinden çok, yatırım için fırsat olarak görülmeli. Borsalarda oluşan sıkıntılar sebebiyle gerçekleşen hızlı düşüş dışında, boğa koşusu öncesi bazı küçük çaplı gerilemelerin yaşanabileceğini söyleyen analistler, PlanB tarafından Bitcoin’e uyarlanan stok akış modeli (S2F) dahilinde Bitcoin fiyatının uzun vadede çok daha değerleneceğini öngörüyorlar. 12 bin direncinin çok kritik bir nokta olduğunu söyleyen uzmanlar, buradan yaşanacak düşleri tahmin ediyorlardı. Öngöremedikleri tek şey bu gerileme hareketinin, borsalarda yaşanan arızaların yaratacağı panikle aynı zamana denk gelmesiydi. Bu karşılaşma bir zincirleme bir reaksiyon yaratarak Bitcoin’in son 36 saatte yaklaşık 1.200 dolar değer kaybetmesi ile sonuçlanmış oldu.

S2F henüz tartışmalı bir model olarak görülse de bugüne kadar yaptığı tahminlerde yanılmadığını defalarca dile getiren PlanB, şu anki BTC hareketlerinin tam da modele uygun hareket ettiğini savunuyor. PlanB’nin Bitcoin için uzun vadeli tahmini ise 100 bin dolar. Son attığı tweetle PlanB, Bitcoin için önümüzdeki günlerde izlenmesi gereken hamlelerin 10 bin dolar üzerinde tutunup tutunamayacağı ve grafiklerde yükseliş trendi anlamına gelen bir ‘V’ şeklinin gözlenip gözlenemeyeceği olduğunu söyledi.

PlanB’nin Twitter hesabında paylaştığı, BTC’nin genel durumunu gösteren grafik
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment