Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcılarının Beklediği Tarihten İyi Haber

Ethereum, neredeyse yılın başından beri ETH 2.0  hard fork’u ile ilgili inanılmaz bir hype yani beklenti yarattı. Ethereum ağının 2020 yılında kendini hissettirmeye başlayan DeFi rüzgarının altında iyice ezilmesi, ETH 2.0’ye olan ihtiyacın hiç olmadığı kadar çok fark edilmesine neden oldu. Şimdi ise ETH 2.0 tarihi hakkında oldukça olumlu bir gelişme su yüzüne çıktı.

Ethereum 2.0 gelişiminde en önemli rolü üstlenen Ethereum geliştirme stüdyosu Prysmatic Lab ve önde gelen geliştirici Raul Jordan tarafından yapılan açıklamada, ETH 2.0 için işlerin yolunda gittiği belirtildi. Çeşitli güvenlik denetimlerinin yapıldığı ve ilk anda belirlenen Kasım ayı tarihi doğrultusunda ilerlendiğini belirten geliştirici, her şey yolunda giderse Kasım ayının gerçekten de milat olabileceğini vurguladı.

ETH Ağında Kasım Ayından Önce Yapılması Gerekenler

Mevcut Ethereum ağı şu an için saniyede 14 işlem desteklemekte. Bu da binlerce ETH ağı tabanlı projenin tam anlamıyla ağa sığmamasına neden oluyor. Ağın şu an %97 doluluk oranına ulaştığı ve ETH işlem ücretlerinin rekor seviyede yollarına devam ettiği biliniyor.

Ethereum 2.0 şu an için Medalla test ağı sürecinde. Test ağının başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra ise asıl adım yani Ethereum 2.0 ana ağına geçiş olacak. Madencilik yapısının değişecek ve Stake yani hisse ispatı modeline geçilecek olması, kesinlikle ağın mevcut sorunlarını çözebilecek gibi gözüküyor.

Ekip, ETH 2.0’ye geçmeden önce yapılması gereken işlerin bir kısmını da yayınladı. Bunların arasında ikinci güvenlik denetimi, ETH 2.0 API’lerinin eklenmesi, Prysm içerisindeki çıkış noktaların belirlenmesi yer alıyor. Buna ek olarak 5 farklı görevin daha kaldığı görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment