Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankadan Bitcoin’i de Harekete Geçirebilecek Tahmin

İsviçre merkezli bankacılık devi UBS, Bitcoin fiyatını da harekete geçirebilecek bir tahmin yaptı. UBS yöneticilerinden Yeoh Choo Guan altın fiyatında yeni bir yükseliş beklediklerini açıkladı. Altın gibi güvenli bir liman olarak değerlendirilen Bitcoin, yükselmesi beklenen altını takip edebilir.

Altın yatırımcıları bu yılın başından beri %30 oranında değer kazanmış olan ons altın fiyatının artıp artmayacağını merak ediyorlar. Squawk Box programına katılan Yeoh Choo Guan bu yatırımcıları sevindirebilecek bir tahminde bulundu. Yeoh, UBS olarak “altının yükseleceğini düşündüklerini” ve altın fiyatının “zannedilenden daha uzun bir süre boyunca yüksek kalabileceğini” açıkladı.

Altın İçin Yeni Fiyat Tahmini

Yeoh yayın sırasında bankanın yeni altın tahminini de açıkladı. UBS şu anda 1,954 dolardan işlem gören ons altının ilerleyen aylarda değer kazanacağını düşünmekte. Banka bu yüzden ons altının önümüzdeki yıl içerisinde 2,100 dolara kadar çıkabileceğini öne sürmekte. Bankanın altın için yaptığı bir önceki tahmin 1,850 dolar civarındaydı.

Uzmanlar altın fiyatında artış beklerken Türkiye’de gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Geçen günlerde 470 lirayı aşan gram altın fiyatı şu an için 475 liraya ulaşmış durumda. Yerli altın analistleri bu fiyatın yükselmeye devam edebileceği görüşündeler.

Bu Tahmin Bitcoin İçin de Olumlu

UBS tarafından yapılan bu yeni tahmin Bitcoin için de olumlu sayılabilir. Çünkü UBS altın fiyatındaki artışın büyük ölçüde ekonomik belirsizlikler yüzünden tetiklenmesini bekliyor. Negatif faiz oranlarına, global belirsizliklere, ABD’deki başkanlık seçimlerine değinen Yeoh; insanların bu gibi belirsizlikler nedeniyle altın gibi bir güvenli limana yönelebileceklerini açıkladı.

Son aylarda Bitcoin için “güvenli yorum” yakıştırması yapan uzmanların sayısı artmakta. Dijital altın olarak değerlendirilen Bitcoin, bu yatırım trendiyle birlikte değer kazanmaya başlayabilir. Global Macro Investor kurucusu Raoul Pal gibi ekonomistler, Bitcoin için yaptıkları fiyat tahminlerini bu argümana dayandırmaktalar.

bitcoin-btc-banka-altin
1 yıllık Bitcoin ve altın grafikleri bir arada, Skew
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment