Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası PlanB Yeni Ralli İçin Tarih Verdi

Bitcoin boğası PlanB, yeni ralli için tarih verdi. Analist, Bitcoin fiyatında gerçek bir sıçrama beklediğini, bu sıçramayla birlikte Bitcoin’in gerçek bir boğa rallisine gireceğini öne sürdü.

Bitcoin analizleriyle tanınan ve Bitcoin modeliyle fiyat analizleri yapan PlanB, yeni bir Bitcoin rallisi için tarih verdi. Ocak 2021’i işaret eden PlanB, Bitcoin fiyatında gerçek bir sıçrama beklendiğini söyledi. Analist, Twitter’da şu yorumu yaptı:

“Bitcoin’in şu anda sahip olduğu fiyat aralığı iyi, ancak bizler fiyatta gerçek bir sıçrama olmasını bekliyoruz (2013 ve 2017 yıllarının erken dönemlerinde görülenler gibi – kırmızı oklarla gösteriliyor). Bence böyle bir sıçrama gerçek boğa rallisinin başlangıcı olacak, aynı zamanda da aşama 5 için.

Ocak 2021?”

bitcoin-planbArdından onelib isimli bir kullanıcı PlanB’ye “Kırmızı noktada bir sıçrama görülmesi için % kaç oranında bir fiyat artışı gerekiyor?” diye sordu. PlanB, şöyle yanıtladı:

Yaklaşık %60 civarında. 2013 yılındayken Kıbrıs hükümeti 100 bin euronun üzerinde parası olanların hesaplarına el koymuştu. 2017’de ise Japonya ve Avustralya’da Bitcoin yasal hale gelmişti ve vergi yoktu. Bu nedenle bu ülkelerde bulunan fintek ve teknoloji şirketlerinin ülkeden çıkışı da engellenmişti.

PlanB, yakın zamanda Bitcoin’in S2FX modeline göre 5. aşamaya geçtiğini söylemiş ve BTC’nin yükselişe geçeceğinin sinyallerini vermişti.

Diğer analistler neler söylüyor?

Popüler trader NebraskanGooner, geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatıyla ilgili 2019 yılına ait bir analizini paylaşmış ve Aralık 2020’de BTC’nin 30 bin dolara çıkacağını söylemişti. Analist, Bitcoin trend çizgilerinin tarihsel olarak kesiştiği noktaları göstererek bu sonuca vardığını ifade etmişti.

Popüler kripto para analisti IncomeSharks, Twitter’da paylaştığı bir analizde 4 saatlik trend grafiğinde Bitcoin’in bearish eğilim gösterdiğini söyledi ve satıcıların artış gösterdiğine dikkat çekti. Analist, Bitcoin’de bir düzeltme görülebileceğine inandığını, ancak bunun kısa vadeli olacağını belirtti ve boğa rallisinin henüz bitmediğini vurguladı.

bitcoin-planb

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju da Bitcoin balinaları hakkında bir yorum yaptı. CEO, Coinbase üzerinde çok fazla BTC balinası olduğunu, ancak uzun vadede yükseliş beklentisini sürdürdüğünü söyledi. Bununla birlikte, BTC balinalarının faaliyetleri bitene kadar Bitcoin’de düzeltmeler görülebileceğini belirtti. Coinbase borsasında bulunan Bitcoin balinalarının tarihsel grafiğini gösteren CEO, balinalar %90’ın üzerinde borsada aktifken Bitcoin fiyatının büyük olasılıkla yatay bir seyir göstereceğine ya da düşüş yaşayacağına inandığını belirtti.

bitcoin-planbBitcoin yeni haftaya nasıl başladı?

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin şu anda 18,473 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde ise %0.7 oranında artış göstermiş olan Bitcoin’in günlük bazda en yüksek değeri 18,612 dolar, en düşük değeri ise 17,710 dolar oldu.

bitcoin-planb

Bitcoin Jack’in yaratmış olduğu “Is Bitcoin Undervalued?” botu da Bitcoin’in yeni haftadaki önemli fiyat noktalarını şu şekilde gösteriyor:

  • Bitcoin şu anda undervalued (düşük değerli).
  • Dolar maliyeti ortalaması (DCA): Satın al seviyesinde.
  • Ana destek noktası: 13.000 – 14.000 USD
  • Trade destek noktası: 16.225 USD
  • Ana direnç noktası: 18.742 – 21.410 USD
  • Tranding direnç noktası: 18.742 dolar

bitcoin-planb

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!