Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küçük Bitcoin Yatırımcısına Seslendi: “İpler Bu Sefer Başkasının Elinde”

Girişimci ve kripto para trader’ı Qiao Wang, bugün Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili bullish açıklamalar yaptı. BTC’nin 20 bin dolarlık fiyat barajını aşacağını söyleyen Qiao Wang, bu yıl görülen boğa koşusunun 2017’dekinden farklı olduğunu belirtti. Bireysel yatırımcılar ile kurumsal yatırımcılar arasında bir kıyaslama yapan trader, bu yıl “iplerin başkasının elinde olduğunu” söyledi.

Bu yılın başında 7.000 dolar olan Bitcoin fiyatı 3 Aralık günü 19.300 doların üstünden işlem görüyor. Bitcoin aradan geçen bu 11 ayda neredeyse üç kat değer kazanmışken Qiao Wang adlı bir trader bu yükselişin bir süre daha devam edeceğini düşünüyor. Fakat ünlü kripto para yorumcusu bunu söylerken yatırımcıları piyasada yaşanabilecek çalkantılara karşı da uyarıyor.

20 bin doları aşmak “kaçınılmaz”

Bitcoin bu ay Binance, Bitfinex, Huobi, Kraken gibi birçok kripto para borsasında Aralık 2017’de kırdığı fiyat rekorunu egale etmeyi başardı. Fakat hem 2017’de hem 2020’de 20.000 dolar seviyesine çok yaklaşan Bitcoin bu seviyeyi henüz aşabilmiş değil.

wang-bitcoin-btc-yorum

Qiao Wang bugünkü tweetinde Bitcoin’in “her an” 20.000 doları aşabileceğini ve bunun “kaçınılmaz” olduğunu söyledi. 20.000 dolara 700 dolar uzaklıkta olan BTC son haftalarda Guggenheim, BlackRock gibi kurumsal yatırımcıların açıklamaları ve projeleri ile gündeme geldi. Wang; bu gelişmelerin kripto para piyasasını ilerleyen haftalarda da etkileyeceğini açıkladı.

Bu sefer ipler kurumsalların elinde olacak

Kripto para yorumcusu, Bitcoin’in 20.000 doları aşmasının ardından “temel göstergelerin hiçbir anlam ifade etmemeye başlayacağını” söyledi. Trader’ın tahminlerine göre yatırımcılar o noktadan sonra göstergeleri baz alarak değil yalnızca gün içerisindeki anlık dalgalanmaları (momentum) baz alarak işlem yapabilecekler.

Qiao Wang’in görüşlerine göre yatırımcıları zorlayacak bir diğer şey ise fiyatın zirveye ne zaman ulaştığını kestirmek olacak. Burada Bitcoin’in geçmiş yıllarda sergilediği boğa koşuları ile bir kıyaslama yapan Wang şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in ne zaman zirveye çıktığını kestirmek bu sefer çok zor olacak… (Boğa koşusuna) çok fazla bireysel yatırımcı katılacak ama bence piyasanın ipleri bu sefer kurumsal yatırımcının elinde olacak. O yüzden bu sefer makro gelişmelere (enflasyon haberleri gibi) de dikkat etmek lazım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!