Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao Açıkladı: Binance’in 2020 Kârı Ne Kadar?

Binance kripto para borsası 2017 yılının sonlarında kurulmasına rağmen kısa sürede ticari hacme göre dünyanın en büyüklerinden birisi haline geldi. 2019 yılında 570 milyon dolarlık kâr elde eden Binance’in 2020 hedefi ise bunun neredeyse iki katına tekabül ediyor. Bloomberg‘e konuşan Changpeng Zhao, Binance’in 2020 yılı kâr hedefinin 800 milyon dolar ve 1 milyar dolar arasında değiştiğini vurguladı. 

Binance için kar topu etkisi başladı 

Bloomberg’in “Top 50” listesinde de kendine yer bulan Changpeng Zhao, kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Binance’in 2019 yılında neredeyse bir inşa döneminden geçtiği görülüyor. 2019 yılı hem Binance Futures hem de birçok yerel spot kripto para alım satım platformu için temellerin atıldığı bir dönem oldu. Binance Türkiye ise 2020 yılında hayata geçirilmişti.

2020 yılında böylesine ciddi bir hacim ve gelir artışı elde edilmesi tesadüf değil. The Block tarafından aktarılan bilgilere göre 30 Kasım tarihi itibarıyla Binance’in sadece spot alım satımdan elde ettiği hacim 858 milyar dolara tekabül ediyor. Bitcoin (BTC) vadeli işlem alım satım hacmi ise 991 milyar dolara ulaşmış durumda. Binance spot alım satım hacmini bu verilere göre geçtiğimiz yıla kıyasla neredeyse 2,5 kat arttırdı.

Kasım 2020, Binance’e çok kazandırdı 

CryptoCompare tarafından paylaşılan hacim grafiğine bakıldığında ise Binance’in mart ile kasım aylarında hacim rekorları kırdığı görülüyor. Mart 2020 tarihi kripto para sektörünün geçici çöküşü olarak biliniyor. Bitcoin fiyatı bu dönem içerisinde 3.800 dolara kadar gerilemişti. Piyasa, Kasım 2020 içerisinde ise BTC/USD paritesinin 13.000 dolar bandından 19.000 dolar bandına kadar yükselişine tanıklık etti.

Binance’in vadeli işlem platformu Binance Futures’ın ticari hacminin de inanılmaz bir şekilde büyüdüğü görülüyor.  Eylül 2019 tarihinde hayata geçirilen Binance Futures, yılın ancak son 4 ayına yetiştirilebilmişti. 2020 yılında borsanın gelirinin ikiye katlanmasının bir sebebi ise tahmin edilebileceği gibi  Binance Futures olabilir.

Bu esnada rakip borsaların yaşadığı olaylar da Binance için avantaj sağlamış gibi gözüküyor. Özellikle OKEx’in para çekim işlemlerini geçici bir süreliğine durdurmak zorunda kalması, Binance yüklü BTC transferleri yapılmasına kapı aralamıştı.

Bunun yanı sıra Binance’in Ethereum’un egemen olduğu DeFi dünyasına giriş yapması da gelir kaynaklarını arttırıp çeşitlendirdi. Binance Smart Chain üzerindeki projelerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu ağda kullanılan kripto paranın Binance Coin (BNB) olması da direkt olarak CZ’nin cüzdanını kabartmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!