Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC), Altının Toplam Piyasa Değerinin Ne Kadarını “Ele Geçirdi”?

Bitcoin (BTC) fiyatının koronavirüs salgınının vurduğu 2020 yılında sansasyonel bir şekilde yükselmesi, bununla ilgili önemli bir iddiayı güçlendirdi. Daha önceki yıllarda da BTC’nin kriz ve belirsizlik anlarında öne çıkabilecek bir güvenli liman olduğu vurgulanırken 2020 yılı kesinlikle dönüm noktası oldu. Crypto Quant CEO’su Ki Young Ju ise bu süreç de dahil genel olarak BTC’nin, rakibi altının toplam piyasa değerinin ne kadarını ele geçirdiğini ortaya koydu.

Bitcoin, altının piyasa değerinin %2’sini ele geçirdi 

Crypto Quant CEO’su Ki Young Ju, insanların Bitcoin’in toplamda altının piyasa değerinin %7’sini ele geçirdiğini düşündüğünü ifade etti. CEO buna açıklık getirerek aslında oranın %7 değil sadece %2 olduğunu belirtti.  Young Ju bunun gerçekleşmiş piyasa değerin göre hesaplandığını gönderisine ekledi.

Crypto Quant Bitcoin

Ünlü CEO’ya göre Bitcoin’in bu konuda %8’lik artış yaşayıp altından aldığı piyasa değerini %10’a çıkarması, BTC fiyatının 154.000 dolara kadar ulaşmasını sağlayabilir. Bu fiyat seviyesi Bitcoin’in toplam piyasa değerinin yaklaşık olarak 4,5 kat artması anlamına geliyor. Bitcoin’in toplam piyasa değeri böyle bir durumda neredeyse 3 trilyon dolara ulaşabilir.

JPMorgan, Bitcoin’in yükselişini tasdik etti 

ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan ise kısa süre önce buna benzer bir açıklama yayınladı. JPMorgan stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, altının lider kripto para birimi Bitcoin yüzünden çok acı çekeceği belirtildi. Uzmanlar, kurumsal yatırımcının zamanla altın yerine Bitcoin almaya başlayacağını belirtti

Toplam değeri 10 trilyon doların üzerinde olan altın piyasasından Bitcoin’e göçün başlamış olması ve %2’lik oranın bile ele geçirilmesi, Bitcoin’in başarılı olmaya başladığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!