Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGate Açıkladı: 4.000’e Yakın Satıcı, XRP Desteğini Kaybediyor

Litvanya merkezli kripto para ödeme sağlayıcısı CoinGate, XRP’ye kötü haber verenler listesine katıldı. CoinGate, aracılık ettiği 4.000 satıcı ve dükkana artık XRP desteği sağlamayacağını belirtti. Ripple’a açılan menkul kıymet davası sonrasında atılan bu adım, XRP’nin ana akım kabulüne bir darbe olarak görülüyor.

CoinGate, XRP desteğini askıya alıyor 

CoinGate tarafından yayınlanan duyuruda 15 Ocak tarihinden itibaren üye işyerlerinde XRP işlemlerine verilen desteğin kaldırılacağı belirtildi. CoinGate hem ödeme işlemlerini hem de XRP alım satımlarını askıya alıyor. Satıcıların XRP olarak aldığı ödemelerin ise ek bir duyuru yapılana kadar platformda güvende olduğu belirtildi.

Yukarıdaki tweet’e gelen yanıtlara bakıldığında ise XRP topluluğunun bu olaya tepki gösterdiği net bir şekilde görülüyor. CoinGate, yaptığı ek açıklamada Ripple Labs’e açılan SEC davasının ve Ripple’ın iki yöneticisinin lisanssız menkul kıymet satışı yapmakla suçlanmasının temel sebep olduğunu belirtti.

XRP topluluğu tepki gösteriyor 

Twitter kullanıcısı Nojoke ise dava açılmasının ve suçlama yapılmasının suçlu sayılma anlamına gelmediğini belirtti. Bunun altına yorum yapan bir başka XRP yatırımcısı Crypto_bizz ise GateHub’ı örnek almaları gerektiğini belirtti.

GateHub kripto para borsası, SEC davasına rağmen XRP işlemlerini askıya almayacağını açıklayan ikinci platform oldu. Uphold sonrasında benzer bir açıklama yapan GateHub, davadan net bir karar çıkana kadar XRP topluluğuna destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!