Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’de Büyük Kadro Değişimi: Ripple Davasının Arkasındaki İsim, SEC’den Ayrıldı

ABD’de yaşanan başkanlık değişimi sonrasında hükümetin farklı kurumlarında benzer değişimler yaşandığı görülüyor. Ripple’a dava açılmasından kısa bir süre sonra görevinden ayrılan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton’a şimdi en az onun kadar önemli bir isim katıldı. Marc P. Berger, bu ayın sonunda SEC’den ayrılacağını duyurdu.

SEC’nin uygulama ve yaptırım biriminin başındaki isim Marc P. Berger, Clayton sonrası kurumdan ayrılan üst düzey ikinci isim oldu. Kendisinin Ripple davasının arkasındaki önemli isimlerden birisi olması ise bu haberin XRP topluluğunda neşe ile karşılanmasını sağladı.

SEC yöneticisi Marc P. Berge kurumdan ayrılıyor 

SEC tarafından yayınlanan basın açıklamasında Berger’in liderlik ettiği davalar ve uygulamalar ortaya kondu. Şüphesiz bunların arasında en dikkat çekenleri ise 1,4 milyar dolarlık ICO gerçekleştirilen ancak bir türlü piyasaya giriş yapamayan Telegram’ın kripto para projesi ve Ripple oldu.

SEC, Ripple Labs ve iki üst düzey yöneticisi Brad Garlinghouse ile Chris Larsen’e karşı açılan davaya da Berger’in liderlik ettiğini doğruladı. Berger kurum içerisinde tutucu yapısı ve sert karakteri ile dikkat çeken birisi olarak ifade edilmekte.

Kaynak: SEC

SEC Başkanı Elad Roisman konu hakkında yayınladığı veda açıklamasında Berger’in “kötü amaçlı kurumların peşinden agresif bir şekilde giden ve zarar gören yatırımcılar için hep en iyiyi arayan” birisi olduğunu belirtti. Berger sadece kripto para sektörüne değil, geleneksel finans sektörüne karşı da önemli mücadeleler verdi. Üst düzey yöneticinin Credit Suisse Securities LLC ve New York Menkul Kıymet Borsasına karşı açılan davalar ve alınan kararlarda rol oynadığı biliniyor.

XRP yatırımcıları fırsatı kaçırmadı 

Reddit üzerinde paylaşılan habere gelen ve en üstte yer alan bir yorum ise XRP yatırımcılarının görüşünü yansıtıyor. Reddit kullanıcısı Ripple12345, ilk önce SEC Başkanı Clayton’ın, onun ardından ise Berger’in kurumdan ayrıldığını belirtti. Kullanıcıya göre bu durum batan gemiden kaçan fareleri andırıyor.

Bir başka yorumda ise bunun XRP ve Ripple için değişimin sinyalleri olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!