Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Varlık Yönetim Şirketlerinden BlackRock, Bitcoin (BTC) Yatırımı Yapabilir

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden BlackRock, Bitcoin (BTC) yatırımı yapmaya başlayabilir. 7,81 trilyon doların üzerinde varlık yöneten dev şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna teslim ettiği bildiride fonları aracılığıyla Bitcoin yatırımı yapabileceğini açıkladı.

BlackRock, SEC’e bildirdi: Bitcoin yatırımı yapılabilir 

İlgili bildiride her bir fonun “türev ürün” olarak ifade edilen yatırım araçlarını kullanabileceği belirtiliyor. Türev ürünlerine örnek verilirken ise altın ve petrol gibi emtialara ek olarak, “Bitcoin de dahil para birimleri” ifadesi kullanılmakta. BlackRock net bir şekilde Bitcoin türev ürünlerine yatırım yapacağını belirtmese de bunun ihtimalleri arttırdığı söylenebilir.

Söz konusu evrakta bu yatırımı yapabilecek fonların BlackRock Global Allocation ve BlackRock Funds V olduğu belirtiliyor. BlackRock Global’ın çoğunlukla hisse senetleri, borç teminatları ve kısa vadeli menkul kıymetlere yatırım yaptığı biliniyor. Fonun büyüklüğü ise 16 milyon dolar seviyelerinde. Fonun geçen yıl %19,72’lik yıllık getiri elde ettiği biliniyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Bitcoin’in “küresel bir piyasa” haline gelebileceğini belirtti. Geçmişte bunun oldukça belirsiz ve şüphe çeken bir kripto para olduğunu belirten Fink, karar değiştiren nice isimden birisi:

“Bitcoin birçok insanın dikkatini ve hayal gücünü yakaladı. Bu yine de test edilmemiş ve diğer piyasalara göre oldukça küçük bir piyasa. Bu (Bitcoin) küresel bir piyasa haline dönüşebilir mi? Muhtemelen…”

Sırada Bitcoin ETF’i mi var? 

Aslında BlackRock sadece varlık yönetim alanında değil, aynı zamanda ETF konusunda da dünyanın liderlerinden birisi. Larry Fink 2018 yılında yaptığı açıklamada kripto paralar meşru olana kadar Bitcoin ETF’i çıkartmayı düşünmediklerini belirtti. Şimdi ise CEO’nun bizzat kripto paraların kalıcı olabileceğini belirtmesi, umutları arttırıyor.

Fink, 2018 yılındaki açıklamasında Bitcoin ETF’i hazırlayıp hazırlamayacakları sorusuna “asla” demeyeceğini vurgulayıp şunları ekledi:

“Asla demezdim, meşru olduğunda evet.

Eninde sonunda bir hükümet tarafından desteklenmesi gerekecek. Ben hiçbir hükümetin paranın nereye gittiğini anlamadan buna izin vereceklerini sanmam.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!