Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Yetkilisi Seul’da Konuştu: MiCA Yasası İle Kripto Piyasalarını Güvence Altına Alacağız

Seul’da düzenlenen Kore Blockchain Haftası’nda (KBW) konuşan Avrupa Komisyonu yetkilisi Peter Kerstens, MiCA’nın (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) stablecoinleri tümüyle teminat altına alınacağı bir sistem sunacağını duyurdu. 

Seul‘da düzenlenen Kore Blockchain Haftası’nda konuşan AB yetkilisi Peter Kerstens, yeni gelecek MiCA yasası ile Terra (LUNA) çöküşüne benzer olayların önüne geçileceğini belirtti. Kerstens, konferans katılımcılarına yaptığı açıklamada tasarının önerilen uyumluluk gereksinimlerinin stablecoinleri daha şeffaf bir sistemde çalışmaya mecbur bırakacağını ve kullanıcı odaklı olacağını açıkladı:

 Örneğin son zamanlarda Terra-LUNA’da gördüğümüz gibi, insanların sistemi bir gecede paramparça etmelerini veya herhangi bir başvuru olmaksızın iflas etmelerini istemiyoruz. MiCA, bu tür organizasyonların piyasaya girmesini engelliyor.

Yaklaşık 2 yıllık bir süredir AB politika yapıcıları tarafından araştırılan ve tartışılan söz konusu yasa, temmuz ayında fikir birliklerinin sağlanması sonucunda somut bir hal kazandı. Yasanın onaylanması durumunda, Avrupa’da iş yapmak isteyen kripto para projelerinin ve ihraççılarının bir White Paper (İzahname) yayınlamasının zorunlu tutulacağı ve gerekli yetkili mecralara yasal kayıtlarının gerçekleştirilmesi talep edileceği belirtiliyor. Aynı şekilde bu projelerin, kullanıcılara ait olduğu belirlenen varlıkları teminatlı rezervler ile desteklemeleri gerekeceği de vurgulanıyor.

Son dönemlerde kripto para piyasalarında yaşanan çöküşler ve dolandırıcılıklar, dünya çapındaki yetkilileri kripto varlıklar üzerindeki regülasyon süreçlerini hızlandırmaya zorlamış gibi görünüyor. Bir yandan ABD merkezli politikacılar tarafından detaylıca araştırılan ve sürekli yeni öneriler sunulan olası kripto para yasaları, Avrupa ve Asya tarafında da yoğun şekilde çalışmaların odağında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!