Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayının Açıkladığı Bitcoin Politikaları Gündeme Bomba Gibi Düştü!

ABD Başkan Adayı Robert F. Kennedy Jr. başkan olması halinde Bitcoin’i (BTC) destekleyen bir regülatif ortamı teşvik edeceğine dair söylemlerini yineledi.

Robert F. Kennedy Jr. 22 Haziran tarihinde yayınlanan röportajda, başkan olması durumunda Bitcoin’i destekleyecek bir regülasyon ortamını teşvik edeceğini belirtti. Başkan adayı, Bitcoin’le işlem yapma özgürlüğü ve bireylerin kripto cüzdanları üzerinde tam egemenlik hakkında sahip olması konusunda doğru politikalar oluşturması için çalışacağının altını çizdi.

Regülatif kısıtlama konusunda yalnızca kripto paraların finansal suçlara karışmasını önlemek için oldukça dar bir kara para aklamayı önleme (AML) mevzuatı getirmeyi düşündüğünü açıklayan başkan adayı, kripto para özgürlüğü konusundaki hassasiyetinin altını çizdi.

Öte yandan Kennedy Jr’ın merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkındaki görüşlerinin Bitcoin hakkındaki görüşleri kadar barışçıl olmadığı görüldü. CBDC’lerin özgürlüğü kısıtlayıcı nitelikler taşıdığını öne süren başkan adayı, bu niteliklerin yüksek ihtimalle suiistimal edileceğini iddia etti.

Robert F. Kennedy Jr. geçtiğimiz aylarda Miami düzenlenen bir Bitcoin etkinliği sırasında yaptığı konuşmada, Bitcoin bağışlarını kabul edeceğini söyleyerek ABD tarihinde bir ilke imza atmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!