Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Cephesinden SEC Davalarındaki 3 Altcoin İçin Bir Delist Haberi Daha!

ABD’li Dijital varlık platformu Bakkt, SEC’nin Binance ve Coinbase davalarında yer alan 3 altcoin’i delist ettiğini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase davaları sektörde domino etkisi yaratmaya devam ediyor. Davaların negatif etkileri ise son olarak Bakkt’ın 3 kripto parayı delist etmesine kadar uzandı.

Haber ajansı Fortune tarafından aktarılan bilgilere göre Bakkt, düzenleyici belirsizlik nedeniyle Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana’yı (SOL) delist ettiğini açıkladı.

Borsa, bünyesinde halihazırda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) ve USDC Coin (USDC) dahil toplamda 8 kripto para için hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde benzer bir kararla gündeme gelen ABD’li yatırım platformu Robinhood, ADA, MATIC ve SOL’ü delist ederek davaya göre hareket eden ilk büyük aktör olmuştu. Söz konusu davalar kapsamında SEC, 19 altcoin’i menkul kıymet olarak kabul etmişti.

Bakkt, 2022 yılının Ekim ayında Amo (AMO), Crypto.com (CRO), Dash (DASH), Harmony (ONE), Terra (LUNA), Terra Classic (LUNC) ve Zcash (ZEC) ile başlayan delist yolculuğunda onlarca farklı altcoin’i hizmetlerinden çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!