Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Mike Novagratz: Bu Bitcoin’in Başına Gelebilecek En İyi Şey!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, BlackRock’ın spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusuna verilecek onayın Bitcoin’in başına gelebilecek en iyi şey olduğunu düşünüyor.

Mike Novogratz 15 Haziran tarihinde katıldığı bir programda, SEC tarafından dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusuna verilecek olası bir onayı Bitcoin’in başına gelebilecek en iyi şey olarak değerlendirdi.

CEO, kripto para sektörünün bir spot Bitcoin ETF’i için oldukça hevesli olduğunu dile getirirken ETF’in esasında ABD’nin Bitcoin’e olan inancını temsil edeceğini belirtti. Bu noktada Novogratz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in spot Bitcoin ETF’ine karşı negatif duruşunun da kripto paraların kabul edilebilir olduğunu söylemek istememesiyle alakalı olabileceğini öne sürdü.

Novogratz’a göre dünyanın en büyük varlık yöneticisinin böyle bir onay alması kripto para sektörü için muhteşem bir gelişme olacak. Bu onay ayrıca kripto para aktörleri için işleri de kolaylaştıracak.

BlackRock, gün içerisinde SEC’ye verdiği bir beyan aracılığıyla spot Bitcoin ETF’ine yönelik kayıt talebinde bulundu.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,9 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %2,8 değer kazanarak yazım itibariyle 25.553 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!